Ziek

We zitten al meer dan een maand met zieken in huis. Eerst was er Fien met haar windpokken, en de rest van ons met een goei snotvalling. Dan is het efkes beter gegaan, maar toen zaten we ineens met 2 kinderen die een dikke week met 38, 39 tot bijna 40 graden koorts hadden. Griep, hoogstwaarschijnlijk.

Onze twee oudsten waren dus behoorlijk lastig, hoewel dat wisselde van moment tot moment. Er waren dagen dat er echt niks mee aan te vangen was. Fien is behoorlijk ziek geweest, en ze heeft tot tweemaal toe moeten overgeven van het hoesten in haar bedje... Gelukkig zonder veer schade telkens. Snottebellen, die waren er ook bij. Er zijn VEEL zakdoeken versleten hier.

Zieke klaas


Leve de Junifen - of tegenwoordig heet dat Nurofen for kids - trouwens: het is wonderbaarlijk hoe dat medicijn de koorts naar beneden trekt en bijgevolg het humeur van de kinderen omhoog. ;)

Ondertussen zijn ze zo goed als uitgeziekt: er is nog een lelijke hoest aanwezig, en nog steeds wat lopende snottebellen, maar het is al veel minder dan de voorbije week.

Maar nu, nu is het natuurlijk aan Trijn. We hadden gehoopt dat ze het zou rateren, maar met zo'n krachtig beestje in huis was die hoop blijkbaar nogal ijdel. We hebben nochtans bijna altijd onze handen ontsmet met alcolgel. Maar je vergeet dat soms wel eens, en het is ook niet mogelijk om de 2 anderen echt van haar weg te houden...

Ons pruts is momenteel terug in't ziekenhuis: ze had net 38 graden koorts en een snel telefoontje naar de spoed ('t was al na de negenen 's avonds) leerde ons dat het best was nog af te komen... En dus zitten moeder en dochter nu op een kamer op pediatrie in Lier. Trijn had blijkbaar al beginnende tekenen van een infectie, maar we waren er snel bij. Ze krijgt vocht, zouten en suikers toegediend via een infuus.

Trijn op spoed.  24-02-2009


Op zichzelf is er nog niks ergs aan de hand: het is en blijft een heel klein boeleke en dan is er extra voorzorg nodig. We mogen niet vergeten dat ze eigenlijk nog in de buik had moeten zitten, nietwaar. Maar goed, er komt dus weer een hele hoop geregel bij, maar dat lukt wel. Het is alleen, eh, niet zo plezant. Maar Trijn is in goeie handen (van haar moeder én van het ziekenhuispersoneel) dus dat komt wel goed! ;)
Inderdaad niet leuk. Heel veel en snel beterschap gewenst voor al jullie 5jes!
Op 25/02/2009 om 09:34 schreef Freya:
Ik duim dat dat beestje snel uit huis is en iedereen zich snel weer kiplekker kan voelen! Groetjes!
Niet leuk :( Dat jullie maar snel weer beter worden.
Als er nu eens een stevig lentezonnetje tevoorschijn zou kunnen komen ;)
Op 25/02/2009 om 23:17 schreef Judith:
Arme schatten! Gelukkig zijn de twee oudste er al een beetje door! Nu die kleine trijn nog he!
Zo zielig, nog zo klein en al zoveel tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen.
Dat idd die lentezon er maar snel doorkomt!!!
Veel beterschap voor jullie allemaal hoor!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...