Trijn - naar huis!

2 weken oud vandaag.
2kg500.

Ze mag naar huis!!
Het verplegend personeel van neonatalogie maken we nog content met een kleine attentie. Wijzelf krijgen een hoop papieren mee en het moederboekje dat ingevuld werd door de hoofdverpleegster.

Over een dikke week moeten we naar de kinderarts op controle en 20 april ga ik met Trijn nog eens een nachtje in het ziekenhuis slapen omdat Trijn dan een slaaponderzoek ondergaat.
Zo'n slaaponderzoek blijkt standaard te gebeuren bij prematuur geboren kinderen. Zij zouden risicopatiëntjes zijn. Wiegedood enzo...

En zo is Trijn ondertussen thuis van iets na 14u.
Fantastisch is het! Eindelijk echt het gevoel van een gezin met drie kindjes. Ons kleinste bolleke in haar wiegje, de twee ander pagadders spelend, ruziemakend,... in huis. Het is hier al aardig druk geweest.

Eindelijk is de kleine zus ook voor Fien en Klaas wat tastbaarder geworden. Er werden geregeld stoeltjes tot aan de wieg geschoven zodat ze konden kijken. Dat ze ze beter laten doen als ze slaapt, dat gaan we ze toch nog wat meer moeten wijsmaken maar ze zijn enorm lief voor kleine Trijn!

Maar dan... was er een borstontsteking!! Ik voelde het deze middag al opkomen.
's Morgens een pijnlijke borst, in de voormiddag beginnende hoofdpijn, 's middags een licht gevoel in mijn hoofd en kort daarna was 't meer dan duidelijk.
Mijn lijf begon pijn te doen, ik begon kou te krijgen,... koorts dus.

'k Ben met Trijn naar huis gekomen en daar in bed gekropen. Een goei slaapke en enkele kolfbeurten later was 't al wat beter.
Straks een gekneusd blad van witte kool op de borst en hopen dat 't morgen gedaan is.

Trijn doet het uitstekend hierthuis. Op aanraden van de vroedvrouw proberen we eens wat het geeft als Trijn op vraag eet.
24u tot 48u de tijd om in 't oog te houden wat haar gewicht doet.
Voorlopig lopen de voedingen op wieltjes. Véél vlotter dan in 't ziekenhuis.
Ons pruts geeft duidelijk aan wanneer ze eten nodig heeft. 't Is gedaan met de 7 voedingen. Ze vraagt vanzelf eten om de drie uur ongeveer. Nu ze 24 op 24 in onze buurt vertoeft is het immers meer dan duidelijk wanneer ze honger krijgt. Als er wat gewroet en gesmak klinkt uit de wieg, dan is 't tijd! In 't ziekenhuis kwam ik enkel op de voedingstijdstippen en als Trijn tien minuten vroeger honger had, huilde ze efkes in afwachting van mijn komst of kreeg een tutje van de verpleging. En een slapende Trijn eten geven, da's vechten tegen de bierkaai! Een uur deed ik er soms over om ze eten te geven. Nu eet ze op 10 minuutjes haar buikske vol.

We zijn op de goeie weg!
Op 09/02/2009 om 00:58 schreef TomP:
Welk een vreugdevolle tydinghe allemaal ende tegader!! Ik moet er echt van glimlachen, super zeg. Geniet er ten volle van, laat de kurken knallen: iedereen is thuis! Ik hef alvast een Palmke op dit goeie nieuws. Samengevat: woehoe! :cheers:
Op 09/02/2009 om 10:36 schreef K'tje (9maand):
Proficiat!! Geweldig, hé. Die eerste nacht thuis, de eerste keer nachtvoeding geven in je eigen bedje, de eerste keer met z'n allen samen wakker worden 's morgens,...
Geniet van jullie voltallige gezinnetje!
Groetjes
Katrien
Yogurt op de borst kan ook helpen, alé mij heeft het toch eens geholpen ^_^ .
Zoals ik het hier lees zou ik het naar mijn gevoel ook doen. Zo te lezen heeft ze ook veel deugd van het huiselijk gevoel en de warmte van haar ouders broer en zus. Dit komt goed! :)
Op 09/02/2009 om 13:43 schreef Zusje van peter TomP:
Fijn nieuws allemaal! Goed om horen dat de nieuwe pruts netjes eet zoals het moet en dat Fien en Klaas lekker nieuwsgierig zijn naar hun kleine zus. :)
Op 09/02/2009 om 14:12 schreef Liesbeth, Les en Mila:
Een dikke proficiat van ons drietjes! Het duimen heeft dus goed geholpen! Geniet maar goed van jullie kindjes. Jullie hebben het dubbel en dik verdiend!
Wat een fantastisch nieuws! En nu volop genieten!!!
Super nieuws! Wat goed dat ze thuis vlotter drinkt, ze heeft al een sterk eigen willetje ;)
Hopelijk geen last meer van de borstontsteking, dat kan een pijnlijke affaire zijn...

Op 09/02/2009 om 20:56 schreef sarah:
Wat knap van dat kleine meisje, dat ze laat ziet dat ze voelt dat ze thuis is en drinkt als nooit tevoren, hoera! En dat de kool zijn werk mag doen, want borstontstekingen...daar is het nu het moment niet voor, he. Heb het goed samen!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...