Trijn - dag 11

woensdag 4 februari '09

Om zes uur begon de dag weeral hier in 't ziekenhuis. Het opstaan gaat me minder en minder goed af.
De wekker staat om tien voor zes zodat ik nog even tijd heb vooraleer ik een verdiep lager verschijn. Deze ochtend was 't echter al tien na zes toen ik er aan kwam. Ik was terug in 't slaap gedommeld. Gelukkig heb ik de reflex gehad om direct 't licht aan te steken om tien voor zes!

Trijn heeft 40ml van de borst gedronken en toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik eens mocht bijvoeden met iets anders dan de sonde.
Een spuitje, een cupje,...
't Is een cupje geworden. Kom, eigenlijk gewoon de top van een aventfles. Daaruit heeft ons mieke toch nog 30ml gedronken!!
Er was dan ook sprake van een volle buik! Zo vol zelfs dat ze om 9u niet wilde eten.

Om 10u verscheen ik dan weer om toch terug te proberen, bleek dat ze 15ml dronk en dat ook daar de kous mee af was.
Geen erg, ze krijgt niks bij deze keer en we wachten tot de voeding van 12u.

De kinderarts pleegde ondertussen overleg met artsen uit Gasthuisberg ivm die gammaglobulines.
Naar de Leuvense mening is het niet nodig om Trijn antistoffen toe te dienen. Ze krijgt immers een groot deel binnen via de moedermelk.
Ze kan dus nog wel windpokken krijgen, maar dat zal helemaal niet zo erg zijn. Geen kans op complicaties dus.
Da's toch weer een pak van ons hart.

Na de voeding van 12u ben ik nog maar eens verhuisd. De derde kamer ondertussen... en deze keer terug eentje op materniteit.

's Namiddags is het bilibedje terug uit Trijn haar bedje gehaald en heeft ze weer een gewoon matrasje gekregen. Haar bilirubinegehalte staat weer op 't juiste niveau.

Deze avond heeft papa Trijn in bad gezet. En na 't eten heeft ze lekker op papa z'n borst gelegen.
Omdat Trijn om 21u 40ml had gedronken, gaf ik ze nog eens 10ml bij met de softcup. Ze had ze niet alle tien binnen maar toch bijna! Geen sondevoeding vanavond dus.Op 05/02/2009 om 13:19 schreef Liesbeth, Les en Mila:
Leve de moedermelk! Goed om te horen dat het probleem van de windpokken hiermee van de baan is. En Trijntje doet het ook goed. Nog even blijven volhouden en ze mag naar huis. We blijven in ieder geval elke dag duimen voor een snelle thuiskomst. Veel liefs van ons drietjes.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...