Trijn - dag 10

dinsdag 3 februari 2009

Trijn is 20 gram bijgekomen en zit op 2kg350. Haar gewicht gaat gestaag naar boven.
Het zelfstandig drinken schommelt wat. Het minste dat ze dronk vandaag was 25ml, het meeste 70ml. Per voeding moet ze nog steeds 50ml binnenkrijgen.

Vandaag sprak ik de kinderarts ook over windpokkengerelateerde zaken.
Fien heeft nu windpokken, Klaas zal dat binnenkort dus krijgen en Trijn krijgt het beter niet. Een goede indicatie blijkbaar om Trijn gammaglobulines toe te dienen (bepaalde antistoffen die enkele weken werkzaam zijn zodat ze geen windpokken zal krijgen). Deze gammaglobulines zijn 't schijnt vrij duur en moeten besteld worden, dus weten we nog niet wanneer Trijn ze kan krijgen.

Verder is de monitor -waarover papa het had in 't vorige berichtje- verdwenen.
Op pediatrie was een monitor nodig en zo was Trijn degene die de hare mocht afstaan. Ze doet geen saturatiedalingen dus het ding mocht weg.
Wel kreeg ze in de plaats een klein "kaske" dat haar ademhaling registreert. Sensor op de buik, draad naar het bakske en als dat ding gedurende 20sec niks registreert begint het te piepen.

Om 18u heeft Trijn een volledige sondevoeding gekregen. Ik ben naar huis gegaan voor enkele uurtjes zodat onze andere prutsen ook nog eens van wat moederlijke aandacht konden genieten in huiselijke sfeer.
Dat gaan we de komende dagen zo blijven houden. Mij in stukken breken zou het gemakkelijkste zijn, maar aangezien dat niet zo handig lijmt, wisselen we maar eens van locatie.
Wat goed dat haar gewicht toch beetje bij beetje stijgt. Ik blijf duimen dat ze snel naar huis mag! Wat zullen jullie je deze periode helemaal anders hebben voorgesteld enkele weken geleden... Begrijpelijk dat jullie je soms teleurgesteld voelt, zeker nu Fien (en Klaas) er nu ook nog de windpokken bijkrijgen. Toch chapeau dat jullie het allemaal geregeld en georganiseerd krijgen.


Nog heel veel succes en moed gewenst!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...