Thuis met de kindjes

Terwijl moeder en kersverse dochter nog wat in het ziekenhuis blijven, begint er voor mij een nieuwe fase aan: thuis met onze twee andere prutsen.

Die waren tot nu toe bij Moemoeke en Voke Ploesj gaan slapen: Moemoeke had geluk bij een ongeluk deze week verlof, en ze zag het zitten om zo kort op bal voor onze kindjes te zorgen. Dat heeft ze trouwens heel goed gedaan, en we zijn het gezin daar in de Abelebaan ongelofelijk dankbaar voor de opvang van onze 2 oudsten.

Maar het werd hoog tijd dat ze terug naar huis kwamen. Vooral ons Fien had veel last van de ongewone situatie: we weten al langer dat het een gevoelig mieke is, en het onverwachts een week van huis zijn in combinatie met het halsoverkop vertrekken heeft al meer sporen nagelaten dan we dachten. Ze heeft één dagje school overgeslagen (op maandag), woensdag en vrijdag is ge gewoon geweest, maar het was duidelijk dat ze op was, toen ik ze deze middag van school ging halen.

Dus heb ik deze ochtend alles verhuisd van de Abelebaan en het huis hier terug geinstalleerd. Onze kindjes liggen nu terug in hun eigen bedje te slapen. Dat was vooral voor Fien erg goed. Klaas laat het zo niet aan zijn hart komen: zowel de leeftijd als zijn karakter zitten daar voor iets tussen. Nochtans: hij was bijzonder blij om me terug te zien deze ochtend.

En dus zit ik hier nu, met 2 spruiten. Het huishouden dat normaal vakkundig door moeder word gerund, komt nu in mijn handen. Ik zie het volledig zitten, ik heb er zelfs zin in, om zo eens fulltime met de kinderen bezig te zijn. 't zal wel zwaar worden - ik ben lang niet zo routineus als Katrien - maar het gaat lukken! ;) Nochtans: ik zal bijzonder blij zijn dat Trijn en haar moeder thuis zijn: dan kan alles terug zijn gewone (maar iets aangepaste) gangetje gaan.

We hebben vanmiddag ook nog even een bezoekje gedaan in't ziekenhuis: zo zagen ze Moeke en Trijn nog eens terug. Ik ga proberen elke dag op bezoek te gaan, maar het zal er vooral op aankomen om ze alletwee hun broodnodige rust te gunnen, want ze hebben het nodig.

Eens benieuwd wat de komende dagen gaan geven...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...