Fien haar allereerste schooldag (ii)

Zoals beloofd, het verhaal van Fien haar eerste schooldag...

Vader en moeder zijn om 7u opgestaan om zich klaar te maken, om dan Fien om 7u15 uit haar bed te plukken. Normaal slaapt ze toch ze vanzelf wakker wordt, maar dat kan dus nu niet meer, op schooldagen tenminste (voorlopig: maandag, woensdag, vrijdag). Eerst vaststelling: ons Fien heeft geen ochtenhumeur (haar broer, dat gaat wat anders zijn). Ook geen verrassing, eigenlijk.

Tegen 8u was Moeke Sonja er om op Klaas te passen. Die was zelf 2 minuten later ook wakker, en wou meteen in Moeke Sonja haar armen toen hij ze zag. Die was dus in goeie handen.

Tegen dat we onze jas aanhadden was het al kwart na acht en was het dus nog even spoeien om tot in Lier te geraken, maar we zijn er op tijd geraakt. Een plaatsje gezocht waar Fien haar tasje, jas en schoenen mocht zetten (de kindjes spelen binnen op hun pantoffeltjes): Fien mag haar gerief aan de kapstok met de pony zetten. Dat is vooral belangrijk voor mij, want ik moet daar 's morgens alles proper achterlaten. :D

We mochten mee in de kring, samen met de kindjes en de juf. Uitzonderlijk waren er vandaag meer kindjes omdat er een juf ziek was, maar normaal zitten ze daar met z'n 13'en. Na het ochtendritueel mochten de kinderen dan beginnen spelen. Wat een kabaal. :D Toen ik de camera even bovenhaalde om wat te filmen zaten er op een hik-en-een-flik een trits kinderen rond mij:Niet geheel verrassend, maar ik had me er toch niet aan verwacht. :) Maar goed, er werd dus wel wat afgespeeld. Wij hebben niet meer gedaan dan wat toegekeken, en ons Fien was in't begin wat onwennig. Ze liep maar wat rond van hier naar daar, niet goed wetend wat te doen met wie. Veel indrukken, nietwaar?Maar al snel begon de interactie met andere kindjes en tegen het einde van de dag leek het wel alsof ze ze al jaren kende (al verraadde het feit dat ze elk kind "kindje" noemde ipv ze bij hun echte naam te noemen wel dat het niet zo was). Dat liep dus wel goed.

In de klas In de klas


Tegen 10u mochten de kindjes aan tafel voor gerstepap. Eerst moest er natuurlijk wel opgeruimd worden, want ondertussen stond de klas ondersteboven. Elk kind kreeg een taak toegewezen: de poppenhoek op ruimen, de kussens goedleggen, de speelplanken goedleggen, enzovoort. Fien mocht (met de hulp van ons) de speelplanken terug aan de kapstok hangen (het zijn gewone planken met een gat in vanboven zodat je ze over een stok - de kapstok - kan hangen). Dat opruimen ging eigenlijk redelijk vlot, en alle kindjes hielpen goed mee.

In de klas


En toen mochten ze rond de tafel voor gerstepap. We mochten zelf ook proeven, natuurlijk. ;) Op zichzelf is het best lekker, want het is gewoon melk met gerstekorrels erin (gekookt, weliswaar). In het begin is het een rare ervaring omdat je iets zoet verwacht, maar zoet is het niet. Maar eens je dat gewoon bent: lekker. Maar dat vond ons Fien niet, want ze moet het niet hebben. Ook de thee was niet echt een succes. Ik veronderstel dat dat op termijn wel zal beteren: er was tenslotte nog heel wat te ervaren, zelfs toen ze aan tafel zat.

Pap eten in de klas Pap eten in de klas


Na de pap en de thee mochten de kinderen naar buiten, en zal voor ons de morgen in de kleuterklas er ook op. We hebben Fien nog helpen aankleden en toen alle kindjes buiten aan't spelen waren zijn we vertrokken. Een goed uur later zouden we er al terugstaan om ze te komen ophalen.

We hebben van de "vrije tijd" geprofiteerd om in Lier nog een paar dingen te kopen - waaronder sloefkes voor ons Fien, voor in de klas. Het uurke was snel voorbij, in ieder geval. En we wilden ook niet te laat zijn, kwestie van ze niet te laten wachen.

Maar dat was dus buiten ons Fien gerekend: toen we aankwamen om ze op te pikken wou madam niet mee: zo plezant was het op school! Ze wou nog met de andere kindjes spelen! Toen hebben we haar uitgelegd dat ze vrijdag terug mocht komen, naar de juf, en om met de kindjes te spelen. Dat was al beter, en zo kregen we ze toch nog mee.

Om de eerste schooldag helemaal af te maken, zijn we nog met haar gaan eten in "het restaurantje". In casu: de Lunchgarden aan de Carrefour van Lier. Dat vond ze natuurlijk ook dik okee. Ah ja, want er was chocomousse als dessert. :D

Chocomousse eten Chocomousse eten


Het was ondertussen ook duidelijk dat ze behoorlijk kapot was: toen we haar in de autostoel zetten zat ze daar maar als een zak patatten, een beetje te knikkebollen, maar niet in slaap gevallen. We zijn ze dan maar snel gaan afzetten bij Moeke Sonja zodat ze daar was kon slapen (we hadden nog andere dingen te doen die dag, en dus was het best dat ze "zo lang kon slapen als ze nodig had" na die vermoeiende dag).

Enfin, de eerste schooldag was een succes!
Wat leuk dat je op haar eerste dag een paar uren mag 'meedraaien' om de sfeer op te snuiven en te zien hoe het eraan toe gaat. Echt super.

Ze ziet er in begin inderdaad heel onwennig uit, ocharme :)
Tof dat ze het al snel héél gewoon was en ze zo enthousiast is.

En gerstepap als tussendoortjes, amai, lust iedereen dat dan? :)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...