Fien haar allereerste schooldag (i)

Gisteren was het zo ver: Fien mocht voor de allereerste keer naar school.

In de Steinerschool in Lier waar ons pruts de eerste jaartjes haar broek gaat verslijten op de schoolbanken (lees: de kleuterschool), is het de gewoonte dat de ouders van een nieuw kindje de eerste paar uurtjes gewoon in de klas blijven. Kwestie van de eerste schooluurtjes niet te zwaar te maken voor het verse kleuterke. Dat in combinatie met het feit dat niet alle nieuwe kindjes tegelijkertijd in de klas komen (maar dus elks op een aparte dag), zorgt ervoor dat het dus een niet-traumatische ervaring te maken.

In de klas


En dat is gelukt. Ons Fien vond haar eerste school ervaring geweldig. Ze was er vol van, en ze wou zelfs niet naar huis toen we haar kwamen ophalen. De eerste test is dus goed gelukt, de volgende test is vrijdag wanneer de eerste "normale" schooldag er is, namelijk één waarin ik ze 's morgens ga afzetten en ze 's middags terug ga ophalen.

Maar daarmee weet u als trouwe lezer niet hoe het allemaal verlopen is, vandaar nog even alles op een rijtje. Maar dat ga ik houden voor een volgend berichtje. ;)
Goh wat ziet het er een supergezellig klasje uit seg. Warm en cosy!
Ben er zeker van dat Fien er zich helemaal thuis en goed zal voelen. Wel spannend!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...