Zonder pamper

Gisteren stak ik ons Fien per ongeluk zonder pamper in bed. Het was al laat genoeg en in alle dolheid voor het slapengaan (is dat niet altijd zo als vaders kinderen in bed steken?) was ik het gewoon vergeten. En Fien ook.

Tot Katrien gisterenavond na de dagelijkse ronde kindjes-checken voor het slapengaan terugkwam met de mededeling dat Fien zonder pamper in bed lag. Ik was me tot dan dus van geen kwaad bewust, want het nieuws was een complete verrassing voor mezelf. :) Maar goed: wat nu gedaan?

Pipi!Katrien heeft Fien uiteindelijk uit haar bedje gevist - ondanks het feit dat ze mooi lag te slapen - en ze op het potje in haar kamer gezet. Haar middagdutjes doet ze al een tijd zonder pamper, maar sindsdien staat er dus wel een potje op haar kamer. Dus Fien op het potje pipi laten doen en dan laten verder slapen. Dat is zonder veel problemen gelukt, en dus was het nu afwachten wat dat deze morgen ging geven.

Niks! Fien heeft mooi doorgeslapen en is deze morgen droog wakker geworden en gewoon hier beneden pipi gedaan op de wc hier beneden. Katrien was er snel bij toen ze wakker was, kwestie van onnodige accidentjes te vermijden.

Ze kan dus de nacht door zonder pamper! Dat is toch al wel flink, vonden wij.

Vanavond/vannacht proberen we het opnieuw. Fien vond het deze keer niet zo plezant. Gisteren heeft geen een van ons twee (noch Fien, noch ik) erbij stilgestaan, maar vandaag was het "zonder pamper gaan slapen" geen ongelukje maar gewoon de bedoeling. En dat was toch wel wat moeilijker voor ons pruts. Begrijpelijk ook. Ze moest wat huilen toen ze in bed ging en ze had al een paar keer achter de pamper gevraagd, maar ze is toch zonder pamper gaan slapen (een beetje zotte kuren van Papa helpen om het verdriet snel te vergeten).

Straks halen we ze dus nog even uit bed om terug pipi te doen, en dan is het afwachten of vannacht een even groot succes wordt als vorige nacht.

En vermits ze woensdag naar school gaat voor de eerste keer gaan we er niet te veel boel om maken als het niet lukt, want het kind zal al moeite genoeg hebben om alles te verwerken...
Op 12/01/2009 om 23:28 schreef TomP:
Shittie, dan wordt babysitten vanaf nu _nog_ moeilijker... :O Maar: kweenijoe flink weeral Fien!!
Op 13/01/2009 om 00:19 schreef Katrien:
Moeilijker TomP? Ge moet u al over één pamper minder zorgen maken. :D
Om te reageren moet je ingelogd zijn...