Kerstavond

Dit jaar hebben we voor de eerste keer Kerstavond gevierd "met ons gezinneke". Tot hiertoe was die avond voorbehouden om te vieren bij de familie Guetens thuis, maar we wilden graag feest vieren met onze kindjes. Het feest bij de Guetensen hebben we verplaatst gekregen naar de dag erna.

Het was een relatief korte kerstavond, maar dat heb je met kleine kindjes. Maar kort betekent natuurlijk niet dat het niet plezant was. En Papa was op tijd thuis van het werk, dus dat was dubbel feest. ;)

Eerst hebben we varkenshaasje met mandarijnsaus en kroketjes gegeten. Dat was - zoals altijd - lekker. Het vlees was een beetje koud, maar dat maakt de warme mandarinnekessaus wel goed. Daarna was er ook nog een lekker dessert: kerststronk. Onze kinderen hebben zo gesmuld dat Klaas zelfs wat "natte" boerkes moest laten toen hij later op de avond pap kreeg: zo vol zat zijn buikje dus.

En daarna was het tijd om de kadootjes open te doen!

Onze kindjes kregen elkes een kinderbestekje (om met te eten hé): voor fien met kabouters erop en voor Klaas met eendjes. Ze kregen ook nog elks een boekje: voor Fien een verhaaltjesboek van Jip en Janneke, en voor Klaas een boekje van Ollie. En dan kregen ze samen ook nog eens het derde Heerlijk Hoorspel (De MestKever). Ze waren dus wel content. Moeder kreeg een uitbreiding voor Carcasonne, en Papa een koffiemolen. Voor ieders wat wils dus. :)

De avond werd afgesloten met een fles heuse chocoladepap (met échte chocolademelk met vers gesmolten chocolade erin)! Ik moet u niet vertellen dat dat behoorlijk smullen was alweer. En Fien had er al een hele week naaruitgezien, dus voor haar was het bijna een droom die in vervulling ging. Of toch bijna. :D

Tegen half negen lagen onze prutsen erin: we hadden dus kerstavond gevierd op een kleine 3 uur tijd. Het moet niet altijd lang tafelen zijn om plezant te zijn, en we hebben nog genoeg gefeest in de dagen erna om de schade in te halen.

Volgend jaar: terug!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...