Pampers en middagdutjes

Fien stelt het al bijna een jaar zonder pampers overdag.
Voor haar dutjes overdag en ook 's nachts uiteraard deden we haar nog een pamper aan.
Af en toe bleef de pamper droog na haar middagdut, maar meestal niet.

Toch vonden we dat het tijd werd om die pamper nu maar eens uit te laten overdag. We waren er zeker van dat ze die pamper alleen maar voor 't gemak gebruikte. Zeker toen ze de laatste tijd zelfs kaka deed in haar pamper.

Sinds gisteren staat het potje dus op haar slaapkamer en blijft de pamper uit voor de middagdutjes.
Niet dat dat met haar goesting is hoor! Ze vindt het verschrikkelijk om zonder pamper in bed te moeten. Huilen dat ze doet... Verdriet, een zekerheid weg,... Maar ik geef niet toe.
Haar bedje is ook al twee dagen gewoon droog gebleven en ze komt flink uit haar bedje om op 't potje te gaan.
Ze kan dat dus perfect! Al is het voor haarzelf eerder een mentale dan een fysieke overwinning.

Een flinke stap in haar leventje weeral.
Op 24/11/2008 om 17:24 schreef TomP:
Bravo Fienemie!!! *klapt heel enthousiast in z'n koude handen*
Bij ons is het juist van hetzelfde, maar voorlopig ziet ze het niet zitten om zonder pamper te slapen...En 's avonds vestig ik er de aandacht op dat het toch wel fijn zou zijn als de pamper droog blijft, maar tevergeefs. Ik probeer haar ook te motiveren om zonder tuut te slapen en ze is steeds overtuigd, maar telkens we aan het bedje komen slaat de paniek toe en wil ze er toch ene. Ik wil haar niet forceren, maar misschien moeten we ook eens doorzetten.
PS: slaapt Fien al in een gewoon bedje? Ophélie slaapt nog in spijlenbed, wegens gevaarlijke trap.
Op 25/11/2008 om 10:05 schreef Katrien:
Dat tutje mag ze nog houden hier. Het blijft in bed en dient enkel om in slaap te vallen. Met nummer drie in aantocht is het niet verstandig haar dat te ontzeggen.

Fien slaapt ook nog in haar kleine bedje. Ze kan er echter wel uit. Eén zijde is naar beneden geklapt zodat ze zelf naar beneden kan komen.
Haar grote bed is besteld ondertussen en zal er in de tweede helft van januari zijn. Dan kunnen we naar een dropke peuter in een veel te groot bed gaan zoeken. :)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...