Ziek

In de 2 jaar en 8 maanden dat we kinderen hebben, was vannacht de eerste nacht met een ziek kind.
Klaas heeft vannacht het beste van zichzelf gegeven en wat overschoot van zijn middageten en avondeten tentoongespreid aan ons.

Om kwart na twee klonk er gehuil vanuit zijn kamertje gevolgd door daarna paniekerig geroep op Papa.
Sja, de eerste keer dat ons manneke moest overgeven en hij was er aardig van onder de indruk.
Ik heb met wat moeite (geur) de lakentjes van zijn bed gehaald en Klaas naar beneden gedragen. Daar vader wakker gemaakt en om assistentie gevraagd.
Klaas moest immers gewassen worden, propere pyjama aan, lakens uitspoelen, bedje opmaken,... En mijn maag keerde bij de extreem zure kotsgeur.
Een klein uurke later lagen we allemaal terug in bed.
Papa ondertussen ook met een slecht gevoel in zijn maag.

Het verdere verloop van de nacht was niet aangenaam. Klaas heeft nog eens overgegeven (nu moesten we enkel de badhanddoek op zijn bedje vervangen) en ook Tom heeft zijn maag geledigd.

Uiteindelijk is Klaas bij ons in bed verzeild geraakt. Ik had amper geslapen en zag het niet zo zitten om elk uur of half uur naar boven te gaan om Klaas te troosten/checken/... en Tom was ondertussen ook ziek.

Ik had gehoopt nog een klein drie uurkes te kunnen slapen, maar dat heeft ook niet mogen zijn. Gejammer van Klaas, gewroet, nog een keertje wat slijmpjes overgeven,... da's niet bevorderlijk voor de nachtrust! En tegen een uur of zeven vond hij het nodig om op mij te komen liggen ipv naast mij. Enfin, ik was moe genoeg om met een kind op mijn borst te slapen, daar niet van. ;)

En nu, ligt Klaasje terug in zijn bedje en Papa nog steeds (ziek).
Klaas lijkt beter. Hij heeft zijn thee binnengehouden (pap heeft hij niet gekregen) al ziet hij er nog wel wat bleekjes uit.
Vanmiddag misschien toch maar toastjes eten en als dat ook binnenblijft dan mag hij vanavond patatjes met pekes en vis eten.
Een aangepast menu, dus ik kan nu nog ff naar de winkel rennen. :)

Ik ben moe! Verstaat ge dat nu? :P
Eén en al begrip van mijnen 't wege.
Ik mag echt hopen dat onze jongste er voor niets tussenzit (die had het vrijdag ll nl ook goed zitten).

Hoe gaan we dat weer goedmaken?

Alvast veel beterschap (en rust) toegewenst!
Didier.
Op 10/11/2008 om 21:58 schreef Tante Lies:
Ik versta dat maar al te goed! Op zo'n moment zou je een toverstokje willen hebben...
Op 10/11/2008 om 21:58 schreef Tante Lies:
Ik versta dat maar al te goed! Op zo'n moment zou je een toverstokje willen hebben...
Op 11/11/2008 om 23:36 schreef Judith:
Pfff, allemaal niet fijn he!
Langs de andere kant wel tof dat het nog maar de eerste keer is in al die tijd! Als ik zie hoe vaak Line al ziek geweest is op nog niet zoveel tijd. Niet meer op één hand te tellen! Wij hebben er trouwens ook weer van!
Veel beterschap in ieder geval! En hopelijk zit er nu weer minstens zoveel tijd tussen!
Wij hebben het hier al vlaggen sedert donderdag....overgeven, overgeven, overgeven. De pediater zei dat het tot een week kon duren en dat wij ook besmet konden worden: in het weekend was het van dat... Ophélie is de enige die er lijkt aan te ontsnappen. En moe dat ik ben. Ik begrijp je dus volkomen.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...