Dood konijn

Deze avond kwamen we met z'n gevieren thuis na een dagje werken/winkelen/spelen en vonden we een briefje.
Een briefje van de buren. Hun honden waren (weer eens) uitgebroken en hadden deze keer ons konijn dood gebeten.
(Vorige keer hebben ze enkel mezelf en de katten schrik aangejaagd...)

Konijn vasthouden


Een dood konijn.
Ze wilden een nieuw kopen voor onze kindjes. Daar bedank ik alvast voor. 't Is zoals de vader des huizes zegt: "met de winter voor de deur moeten we geen nieuw konijn in huis halen."

Voorts van de rest. Nu nog aan de kindjes vertellen dat het konijn "niet meer is". Voor Klaas maakt dat allemaal niet zoveel uit.
Bij Fien ligt dat al iets moeilijker. Op zich heb ik er niks op tegen om haar te vertellen dat de honden het beestje hebben doodgebeten, maar ik stel me de vraag hoe ze dat gaat opnemen. Wat met haar veiligheidsgevoel in onze hof? Of zou ze daar nog niet teveel last van hebben?

Konijnenkot


Dieren gaan dood, da's normaal en een mooie gelegenheid om kinderen met de dood te leren omgaan.
Helaas is het wel lastig dat we geen konijn meer hebben om nog eens een aaike te geven en in een doos onder de grond te steken.

Tssss... ik zal mijn kinderen eens dringend moeten opleiden zodat ik ze uit onze hof kunnen uitbreken en nen hond kunnen doodbijten bij de buren. Van mij krijgen ze alvast geen briefje met voorstel tot nieuwe hond!

Na de degoutante geur van constant aanwezige hondenstront en het veelvuldig geblaf van de beesten, kunnen we onze kinderen al niet meer met een gerust hart in den hof laten spelen!
Hoh dat is echt wel triestig :(
Zou hier ook wel raar doen moest "Appel" (ons konijn) er niet meer zijn.

Leuke buren hebben jullie precies...
Op 04/03/2009 om 14:45 schreef robbie:
:|vanmorgen telefoontje van mijn vrouw; de hond van de buren had ons konijn snuffie gedood (voor de tweede keer).De hond was ontsnapt uit hun tuin en bij ons het hok omgeduwt .
De hele familie was er kapot van. Maar wat nu....
een neiuw konijn wil mijn vrouw (nog) niet en ik ben van mening dat de buren maar moeten zorgen dat het niet weer gebeurd......
Op 04/04/2009 om 21:33 schreef Isis:
Mijn lieve konijntje fluffy is vanmiddag ook doodgebeten, hij lag in de tuin uit zijn hok. Het moet een hond geweest zijn, maar van die hond ontbreekt ieder spoor!
Ik snap niet dat mensen hun honden los laten lopen!!
Erg veel verdriet nu.....Ik hoop maar dat hij niet te veel pijn heeft gehad!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...