Tandjes (ii)

Vrijdag ben ik met Fien naar de tandarts getrokken. Checkup sinds de vorige keer, remember?

Normaal was't plan dat Katrien ging gaan, maar die was net te laat terug van de winkel en dus zijn vader en dochter maar geweest. Dat ging uiteindelijk ook. :)

We hebben nog wel even moeten wachten trouwens, en Fien heeft mooi 3 tekeningen gemaakt. Tegen dat we goed en wel in het boek van "Jaap de Krokodil heeft tandpijn" waren beginnen lezen, mochten we bij de tandarts binnen. Een dik kwartier later dan gepland, maar kom.

Het moet gezegd zijn: ons Fien is alweer zeer flink geweest. Haar tandjes staan een beetje los en dus wou de tandarts eerst een foto maken. Ons madammeke mocht dus in de tandartsstoel plaatsnemen, waarna er zo'n gek fototoestel boven haar mond kwam hangen en ik een "tabletje" tegen haar tanden mocht houden. Iedereen de kamer uit, en vader en dochter kregen wat x-stralen binnen. :) Maar ze heeft dus geen kik gegeven.

Daarna is de tandarts aan't werk getogen: bij beide tandjes werd er eens stukje bijgezet. Ook hier mocht Fien alleen in de tandartsstoel:

Fien bij de tandarts


De tandarts heeft een dikke 20 minuten gewerkt, inclusief "kouw lucht blazerke" en "polijstboortje" (niet echt boren, maar ik moet u niet vertellen wel geluid dat maakt). En Fien: die vond het allemaal best okee. Af en toe eens met haar tongetje voelen, en ze verschoot telkens de tandarts wat lucht blies op haar tandje, maar voor de rest heeft ze dat bijzonder flink ondergaan.

En op het einde mocht ze nog iets kiezen, en heeft ze een armbandje gekozen.

Normaal moeten we op 20 oktober terug, want het kan nog steeds dat het tandje ontsteekt en dan zal het getrokken moeten worden. Laten we hopen van niet, trouwens. Maar vermits er ondertussen al van het tweede tandje het aangezette stukje is afgebroken, zullen we er misschien sneller staan. En papa kan ook naar de tandarts, want gisteren is bij mij ook een stuk tand afgebroken. Boe!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...