Klaas zegt "Moeke" & kinderfantasie

Onze Klaas zijn spraak gaat er zienderogen op vooruit. Hij zegt ondertussen zowat alles na wat je hem voorschotelt (gesteld dat hij in de stemming is natuurlijk). En meestal klinkt het de eerste keer vrij correct, maar als hij het dan een tweede keer zegt is het wat "verklaast" en wordt het al moeilijker om het originele woord te horen.

Wat zegt hij zoal? Boke, en blok, en boek, en poes, en zus, en drinken, en vlees, en nog veel meer, en ook papa (maar dat is niks nieuws) en sinds kort ook: moeke. Al komt het er meer uit als "poeke":


Of, bekijk dit op Vimeo.


Moeder de vrouw is meer met de kinderen bezig en zou ongetwijfeld meer woorden kunnen opsommen, maar ja, die is nu weg en daar ben ik nu vet mee. :) Maar goed.

Hij kan trouwens ook mooi "ja" antwoorden als je hem een vraag stelt. En als hij het niet goed vindt schudt hij gewoon van nee. Ons bazeke kan zichzelf dus mooi uitdrukken op z'n 16 maanden. Het is meestal duidelijk genoeg wat hij wil al komt er soms nog wat gewijs bij. Maar toch: chapeau voor Klaas om zich zo mooi uit de drukken. Het maakt het er voor ons alleen maar gemakkelijker op.

Het resultaat gaat zijn dat we hier binnen een paar maand met 2 taterwaters zitten, want z'n zus kan er ook wat van. Die begint nu al af te komen met hele verhalen, helemaal zelf verzonnen en geweldig om aan te horen. Zo kwam ze gisteren vertellen dat ze "Tante Lies" was, dat Klaas "Nonkel Steffen" was en haar poppemie was dan "Milleke". Met dan een heel verhaal erbij over hoe Milleke slaapt en Milleke straks borst krijg of hoe Milleke op zijn tandjes gevallen is (van waar zou dat toch komen?). Of vandaag, toen wat Fien Jits en was Klaas Mare. Zo ineens. :) Ik zei het al eens: onze dochter heeft geen gebrek aan fantasie en ik ben daar absoluut niet rouwig om. ;)

Van fantasie gesproken: ik wil u dit toch niet onthouden:


Of, bekijk dit op Vimeo.


"Kijk eens wat een grote kaka!" Geef nu toch toe, dat verzint een mens nu toch niet zelf? :D
Op 13/09/2008 om 15:18 schreef Pim:
Toch schoon he :ween:

Emo emo emo
Op 14/09/2008 om 20:06 schreef Tante Lies:
Onze Miel lacht zich rot als hij het filmpje van Fien en haar kaka ziet. Hij snapt er niks van, maar vindt het toch heel grappig. Aandoenlijk om te zien... :P
Om te reageren moet je ingelogd zijn...