Naar de winkel

Ze kan haar kuren hebben, ons Fien!

Deze ochtend begon al goed toen ze geen kleedjes wou aandoen. Halverwege het "gevecht" heb ik ze dan maar gewoon in haar hemdje neergezet en Klaas gepakt om aan te kleden.
Ik had niet zo'n zin in gedoe.
Terwijl Klaas werd aangekleed heeft Fien het gepresteerd om geen seconde stil te zijn, meer zelfs, om een concert af te steken dat 't ni schoon was.

Pas toen ze doorhad dat Klaas zijn truitje aan mocht doen en we op punt stonden om naar de winkel te gaan, kwam ze toch vragen om haar kleedjes aan te doen.
Ik moest al eens stiekem lachen en heb haar snel in haar kleren gehesen.

In een hik en een flik was madam dus klaar om mee naar buiten te gaan.

Omdat we maar naar de groentenboer (30 stappen verder aan deze kant van 't straat) moesten en Fien toch al deftig kan stappen, nam ik een enkele buggy. Klaas erin en Fien ernaast.
Dat was al niet met madam haar goesting, want ze wilde graag in de buggy. Die bagatel was snel uitgeklaard en stappen was okee.

Totdat... we 10 stappen verder in 't straat stonden...
Fien begon te jammeren dat ze naar de winkel wilde.
"Maar Fien we gáán naar de winkel. We gaan naar de groentenboer."
Niks! Dat was niet wat ze wou. Ze wilde naar den Delhaize en hoe dichter we bij de groentenboer kwamen, hoe harder ze begon te huilen.

Ik kon me helaas niet serieus houden, dit was te grappig, dus nam ik ze al lachend mee de groentenboer binnen. Gerd van de winkel kijkt vanachter zijn bureau waarop ik zeg "sja, ze wil liever naar den delhais."
Klant 1 en Inge van de winkel kijken ook...
Gelukkig kom ik daar zéér vaak en weten ze dat mijn kinderen ook braaf kunnen zijn. Het had nogal nen entree geweest als eerste kennismaking! :D
Na veel gejammer en gezeur en gehuil komt Dries (zoon van de winkel, een jaar of 8-9) eens kijken en mag hij snoepkes uitdelen.
Dat was toch al een troost. Het gehuil mocht af.

Fien heeft zich verder behoorlijk gedragen totdat we naar huis gingen. Weeral wenen, wenen, wenen. Thuis aan de voordeur was 't helemaal in orde. Ze wou toch zó graag naar den delhais en we gingen alweer naar binnen.
Ze heeft beneden in de gang toch nog een goei kwartier aan 't bekoelen geweest alvorens ze naar boven is gekomen.

We gaan vandaag NIET naar den delhais.


Beste lezer, ik wéét dat het Delhaize is, maar voor ons is dat "den delhais". ;)
Haha :) De onze doet ook niet liever dan naar een "gote winkel" gaan, gewoon om in die kar te kunnen zitten.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...