Tellen

Tot onze eigen verbazing kent ons Fien al heel wat telwoorden. Echt tellen kan ze nog niet - dat zou wel heel snel zijn - maar ze kent al wel de woorden. Ze loopt hier regelmatig in huis te tellen: "een, drie, vijf, acht, negen, tien!" Wel altijd in dezelfde volgorde, en soms met andere telwoorden. Drie en vijf komen regelmatig terug, trouwens. Het zijn dus meer telwoordrijmpjes dat ze maakt, echt tellen is er dus niet bij (ze telt dus bijvoorbeeld niet de legoblokken of zo). Maar dat had ik al gezegd.

En zo vanavond aan tafel begon ze ineens weer van "acht, zes, negen, tien". We zijn dan maar even op de kar gesprongen, en hebben wat geoefend: iemand van ons zei telkens een telwoord, en Fien mocht dat dan nazeggen.


Of, bekijk dit op Vimeo.


Ze vond het dolle pret, en we zijn tot 20 geraakt (dat werd dan "tintig"). Na die reeks zijn we gestopt, want tenslotte moesten er bokes opgegeten worden. En met heel de tijd te zitten tellen, gaat dat natuurlijk niet. :)

En onze Klaas wou natuurlijk ook meedoen met het filmke, maar dat had u al wel gehoord, veronderstel ik.
Zooooo schattig :-) (allebei de kindjes) ;)
Hihi, grappig :) Vooral hoe ze die "acht" eruit perst. En Klaas wil inderdaad duidelijk zijn deel van de aandacht hé.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...