Lastig Klaasje (ii)

Ik berichtte al over het feit dat ons klaasje dat laatste tijd wat lastig was. De warmte is ondertussen voorbij, maar Klaas is nog minstens even lastig. Het zal dus niet alleen daaraan gelegen hebben. Ondertussen is ook wel duidelijk dat het de (voorlopig) laatste kies is die hem parten speelt.

Zo ook deze middag. Tegenwoordig gaan onze kindjes samen slapen 's middags. Fien heeft zowieso geen ochtendslaapje meer nodig, en voor Klaas lukt het meestal net om de voormiddag door te komen. Het voordeel voor ons is dan dat we in de namiddag wat rust in huis hebben. Meestal slaapt Fien een dik uur tot anderhalf uur, en Klaas toch wel meer dan 2 uur, soms wel 3.

Maar deze middag niet dus: na nog geen uur was Klaas wakker. Soms valt hij dan terug in slaap, maar vandaag niet. Toen ik 'm boven uit z'n bed ging vissen stond hij daar van z'n paretten te geven. Gelukkig is Fien er niet wakker van geworden. Meneer dus maar naar beneden te pakken waar moeder (en ook ikzelf) probeerden ook een uiltje te vangen (het is weekend voor iets), maar kalmeren was er niet bij. Als je'm pakte was het okee, maar liet je'm los kreeg je dit:


Of, bekijk dit op Vimeo.


Uiteindelijk is hij toch gekalmeerd door 'm een tijd op de arm te houden. Hij heeft zelfs een tijdje tussen ons in't grote bed gelegen, dan nog wat rondgekropen op en rondom het bed. Uiteindelijk was het er ook aan te zien dat meneer terug moe aan't worden was, en dus heb ik 'm maar terug in zijn eigen bed boven gestoken. Waar hij nog een uur geslapen heeft, uiteindelijk.

En tegen dat ik zelf terug nog even onder de lakens was gekropen, was Fien terug wakker (die mooi anderhalfuur geslapen had). Veel gerust hebben we uiteindelijk niet gedaan. Ach ja.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...