Verbrand

Ik ben zo stom geweest om ons Fien haar handje te laten verbranden. Echt. :(

Gisteren stond ik gevulde pannekoeken te maken, en Fien kwam rond mijn benen drenselen: "Oken". Ze wou dus mee koken. Haar vorig kookavontuur was haar zo bevallen, dat ze nog wou. En dus zette ik haar maar aan het vuur. Er was nog 1 kookplaat vrij, waar ik een potje met water heb opgezet (zonder het vuur aan te zetten weliswaar) en waar madam naar hartelust kon in roeren.
Dat vond ze best plezant, zeker toen ik nog wat kruiden in't water deed.

De 3 andere kookplaten stonden dus vol met potten en een pan. 1 pot was gewoon koud, in de andere zat warm water en in de pan had ik net ajuin gebakken. Er waren dus 2 platen warm, maar niet meer echt super-heet want ik had ze al een tijdje afgezet.

Toen ik de pan met ajuin van het vuur nam om ze op tafel te zetten - om de pannekoeken verder te vullen - wist ik wel dat ik moest opletten dat Fien niet aan't vuur zou komen. Maar in die seconde was ik toch te laat. Ik had me al omgedraaid en zag ze naar het vuur gaan met haar hand: ik was net te laat om ze het niet te laten aanraken.

Gevolg: groot concert natuurlijk. We hebben haar handje meteen onder fris water gehouden maar het kwaad was natuurlijk al geschied:

Verbrand handje


Haar handpalm is goed verbrand, en ook de toppen van haar vingers hebben het zwaar te verduren gehad.

Al in al is ons meisje nog heel flink geweest: er waren natuurlijk heel wat tranen in't begin, maar nadat moeke er met zachte hand een mooie windel omgedaan had was't al wat beter (de suppo zal er ook wel tussen hebben gezeten).

Handje laten zien


Eten wou ze niet, en we hebben ze dan maar te slapen gelegd. Ze had het nodig, want ze heeft goed 2 uur geslapen die middag. Na het slaapje had ze nog steeds pijn, maar met de nodige afleiding (boekjes lezen, bvb) dacht ze niet aan die lastige hand. We zijn dan maar afgezakt naar Moeke Sonja. Dat bleek een goei plan, want zowel Fien als Moeke Sonja waren bijzonder verheugd over het bezoekje.

Thuisgekomen heeft ze de pannekoeken gekregen die ze 's middags niet wou (die ze trouwens persé zelf wou eten, met haar linkerhandje, en Katrien maar telkens stukjes pannekoek op het vorkje steken), en om half zeven stak ze al in bed. Ze heeft geslapen tot na achten deze morgen (zonder één keer wakker te worden).

Voor ze in bad mocht - dat was gisterenavond niet zo'n goed idee - mocht de windel eraf:

Ontwindelen Ontwindelen


Het zag er niet slecht uit, maar ook niet goed. Na even onze vrienden brandwonden-verpleging-op-stuivenberg (merci Lieselot) te hebben geraadpleegd hebben we toch maar besloten om niet naar brandwonden af te zakken. Katrien heeft er terug zalf op gedaan en alles mooi ingewindeld. Heel veel pijn heeft ze er niet meer van, want ze gebruikt het handje ondertussen om op te steunen om om dingen mee vast te pakken. Gemakkelijk is het niet, al is het verbazingwekkend hoe snel een kind zich aanpast aan zo'n situatie.

En ik, ik heb me heel de dag rotslecht gevoeld omdat ik er niet in geslaagd was m'n dochter in't oog te houden (Katrien werd er bijna horendol van).

Conclusies:
  • Een peuter mee laten koken als er meer dan 1 vuur warm is, is mss niet zo'n goed idee
  • Moeders kunnen hun klein mannen beter in't oog houden dan vaders
  • Fien is een bijzonder flinke meid
Lesje geleerd, hopelijk. Zowel voor vader, als voor dochter. ;)
Auw zeg, de nachtmerrie van elke ouder.

Maar wie maakt er nu nooit fouten, zelfs niet in de opvoeding (bewaking) van je eigen kind? Ik zie het mezelf ook nog overkomen.
Als je het objectief bekijkt, zijn dat nu eenmaal dingen die gebeuren...Kop op en veel beterschap voor Fien!
Op 04/11/2007 om 15:18 schreef Tante Lies:
Things happen... Dit zijn dingen die ons waarschijnlijk ook nog te wachten staan. Ik kijk er al naar uit. :$
Op 24/04/2008 om 17:18 schreef marieke:
tsjonge zeg wat erg, dat moet je dan maar net in die ene tijd overkomen. ontzettend veel beterschap voor Fien.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...