Zwemmen

Vrijdag zijn we nog eens gaan zwemmen met onze kindjes. Voor Fien was't natuurlijk niet de eerste keer, maar voor Klaas wel. Wegens m'n goede ervaringen met het nieuwe zwembad van Brasschaat ergens in juni, trokken we deze keer terug naar ginder. Toegegeven, 't is geen goeiekoop zwembad: we betaalden 16 euro voor ons gevieren. 6 euro per volwassenen en dan nog 2 euro voor elk kind. De moeite. 't is dus niet iets voor elke week. :D

Het enige minpunt aan't zwe
mbad daar zijn de omkleedcabines. Er zijn wel grotere cabines voorzien voor "gezinnen", inclusief een "verzorgingskussen" (eerder een neerklapbare tafel om ne kleine op te leggen), maar echt groot zijn die niet en dus was het behoorlijk krap zo met ons vieren daarbinnen. Maar we zijn omgekleed geraakt, al heeft dat wel even geduurd.

Maar eens in't zwembad was het dolle pret, voor onze twee prutsen:

Photo


Er dreven daar 2 zwembanden rond, en die hebben we dan maar aangeslagen om onze kindjes in te dumpen. Bleek later dat de gele van iemand was die ergens anders rondzwom toen we hem namen, maar we hebben ons natuurlijk we uitgebreid geexcuseerd. De band leek ook nogal hard op de banden die het zwembad voorziet, dus de mevrouw maakte er niks van. ;)

Maar goed, dolle pret dus. Klaas vond het geweldig om in z'n band te hangen en door het water te crossen. Hij kon namelijk met z'n voetjes aan de bodem en "stapte" dus zo het zwembad rond. Hij had nog niet echt een doel voor ogen, maar dat kon de pret niet bederven. :)

Zwemmen Zwemmen
Zwemmen


Ook Fien vond het natuurlijk geweldig, zeker toen er opeens een 3-jarige waterrat met haar kwam spelen:

Zwemmen
ZwemmenZwemmen


Na een tijdje zijn we verkast van de babybadjes naar het "echte" zwembad. Klaas vond het nog steeds super, en Fien is voor de eerste keer helemaal kopje onder gegaan. 't was wel met veel geproest erbij (mondje dicht is blijkbaar nogal een moeilijk concept), maar ze heeft er niks aan overgehouden.

En toen had Klaas honger, en zo verdwenen moeder en zoon naar de kant voor een portie melk. Ik ben met Fien nog naar een ander stuk zwembad verkast, het stuk waar een bubbelbad, stroomversnelling en waterval in zit. In't begin alweer nogal overweldigend, maar toen ik een kwartiertje later met haar het water uit wou vond ze dat geen plan. :)

Uiteindelijk, na een dik uur in't water zijn we er toch maar uitgekomen. Katrien had Klaas al afgedroogd, en terwijl zat ik met Fien in de douche (ook dat vond ze in't begin maar niks, maar na een tijdje wou ze ook hier niet meer weg).

Terug aankleden Uitgezwommen


We zijn een halve namiddag weggeweest, maar 't was een fijne "uitstap". De kindjes waren 's avonds snel doodmoe (het heeft geen twee minuten geduurd voor Klaas sliep in de auto), en vermits ze al uitgebreid in bad waren geweest moesten ze 's avonds niet meer in bad. Ze lagen er dus alletwee snel in, vast in dromenland...
Op 21/10/2007 om 20:45 schreef fien vanhoegaerden:
ik vind het heel leuk dat jullie daar zijn gaan zwemmen en daarvan genoten hebben :P

ik ben er ook al eens gaan zwemmen en het was heel leuk.

ik heet trouwens ook fien ^_^
Op 21/10/2007 om 21:25 schreef Tante Lies:
Het zwembad van Brasschaat is inderdaad tof maar duur. Even tof is het zwembad van Merksem. Oké, niet zo uitgebreid als Brasschaat, maar wel goedkoper. Ik ga er nu wekelijks in ploeteren.
Op 21/10/2007 om 22:23 schreef Papa Tom:
Merksem? No thanks.

Het water is veel kouder. Ik ben met Fien ook al Merksem gaan zwemmen, maar vond dat toch niet zo goed. En 't is de enige keer dat ons Fien zwemmen niet leuk vond. Gewoon het feit dat je de trap op en af moet naar de kleedkabines (goed, er is ook een lift)...

Goedkoop is één ding, maar het zwembad van Brasschaat is gewoon een pak beter om met kleintjes te gaan dan dat van Merksem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...