Het huishouden

Soms vraag ik me af hoe mijn grootmoeder dat heeft klaargespeeld (of andere mensen die fulltime thuis waren met kleine kinderen).

De was ligt hier in bergjes bij elkaar... in dozen te steken wegens te klein, opgevouwd te wachten om in de kast te belanden, in een wasmand om gestreken te worden (het grootste deel :s), in de droogkast om eruit gehaald te worden, in de wasmand om op te plooien.
Fulltime wasvrouw ben ik en ik hou het met moeite bij!

De keuken vergaart de vetzakkerij van Fien haar gesmos en de kookperikelen, de afvalemmertjes schreeuwen het uit van volheid, de pamperemmer begint een geurtje te verspreiden,...
De keuken heb ik vandaag maar eens onder handen genomen. Dat was fase 1 van mijn opruimplan.

Fien heeft weer met haar grijpgrage pollen in het konijnenzaagsel gezeten en dus ligt er zaagselsneeuw in de buurt van het konijnenhok.

Vandaag moesten de vuilzakken buiten. Sja, die zijn er niet geraakt... Gisterenavond niet aan gedacht na het zwemmen en deze morgen niet de kans gekregen met de kinderen.

Fien heeft alles weer lekker vol rommel gezaaid.

Om dan nog te zwijgen van de verhuisrommel die hier nog weg moet! De zolder lonkt om op orde gezet te worden, onze eigen verlichting moet nog gehangen worden, er moet zelfs nog een deel van onze kleren in de kast gelegd worden, een doos met badkamer- en EHBOgerief moet nog een plekje vinden en in onze kamer staat ook nog veel te veel rommel!!

Soms echter heb ik het zo druk met de kindjes dat het huishouden er gewoon overschiet. Ik geraak dan niet verder dan kinderen aankleden, naar de winkel gaan, eten maken, pampers verschonen, kindjes te slapen leggen, zorgen voor een fruitje, even samen spelen, in bad zetten, gesmos opkuisen, pap geven en niet te onderschatten; nog steeds borstvoeding geven aan Klaas...
Ik doe mijn best om ondertussen de rest niet uit het oog te verliezen en dan denk ik "hoe in godsnaam deden/doen ze dat toch?"

Zijn wij dan zo'n sloddervossen? Doe ik dan echt te weinig mijn best? Zal ik me in 't vervolg dan toch maar dwingen om 's avonds na de negenen nog in gang te schieten?
Of is het niet alleen in mijn huishouden dat het wel eens vierkant draait?

Moet ik mijn kinderen toch maar uitbesteden, terug gaan werken (als ik verdekke iets vind in 't kleuteronderwijs!!!) en een huishoudhulp in huis halen? Of haalt ook dat niks uit?

Pfff... een paar extra handen aub! Of beter... een extra lijf! Dan kan ik 't één te rusten leggen terwijl 't ander bezig is en op tijd eens wisselen... ;)

Op 09/10/2007 om 18:54 schreef TomP:
Kan ik de vraag van in den tijd, of ik "een rol in jullie huishouden wilde spelen", toch nog letterlijk opnemen ;)
Op 09/10/2007 om 20:10 schreef lieselot:
Bij mij draait het al bijna even vierkant en ik moet er dan nog maar voor 1neke zorgen... ene denk dat je met kinderen uitbesteden en een huishoudhulp in huis halen dat wat je verdient weer snel kwijt bent :S
Toen ik nog op moederschapsrust was en met twee kinderen thuis zat, had ik echt het gevoel dat mijn leven bestond uit kinderen verzorgen, vers eten koken, opruimen,...'s avonds was ik pomp af. Het huisvrouwenbestaan wordt serieus ondergewaardeerd en geenszins gerespecteerd.
Nu ik opnieuw werk (kantoor thuis) en de kinderen naar de onthaalmoeder gaan en mijn poetsvrouw 8 uur in de week komt is mijn leven en ons huishouden veel beter georganiseerd. De kindjes naar de opvang doen kost gemiddeld 500 € per maand en de poetsvrouw 200 € per maand. Ik maak er wel een punt van de kindjes op te halen tegen 17.30 zodat we nog een paar uurtjes samen kunnen spenderen.
Op 10/10/2007 om 11:39 schreef Pim:
Ik heb dankzij mijn nieuw uurrooster wel wat extra tijd. Aangezien Marijn soms al zindelijk is en zijn gesmos wel redelijk meevalt, valt alles bij ons al in de plooi. Dus, geef gerust een seintje als ik op maandag-, woensdag- of vrijdagnamiddag een handje kan toesteken. De kindjes entertainen, voor jullie koken of op zemelappen door jullie living schuiven... ik kan het allemaal (proberen). En weet vooral dat je moet relativeren: een niet-gestreken t-shirtje, een handafdruk op de raam, ... eigenlijk maakt dat allemaal niet zoveel uit. Jullie zien mekaar graag en hebben twee schatten van kinderen. De perfecte huisvrouw, wat is dat precies he?

Om te reageren moet je ingelogd zijn...