Fien op weekend.

Anderhalf jaar (of bijna 19 maanden) en zonder ouders op weekend.
Ons Fien zal niet tot de kinderen behoren die op 12-jarige leeftijd kunnen zeggen dat ze nog nooit zonder ouders weggingen.

Ze is met meter Greet op familieweekend. Een hoop mensen die Fien amper kent (Greet haar ouders, broers, schoonzussen en nichtje)
Aan Greet haar nichtje heeft Fien ginder in Holland wel een fijn speelkameraadje. Jits is 5 weken jonger dan Fien dus dat is lol verzekerd.Ik weet dat ons pruts daar in goede handen is en toch betrap ik me erop dat ik me afvraag hoe het met haar zou zijn.
Ze is op een leeftijd gekomen dat ik het zelf minder vanzelfsprekend vind om ze "lange" tijd weg te doen.
Vragen als "zullen ze haar taaltje verstaan" en "gaat ze haar papa en moeke niet missen" of "zou ze goed gaan slapen" spelen wel eens door mijn hoofd.

Ons klein mieke wordt groot! Alleen op weekend seg en ik mag nu als moeder ervaren wat al die ouders van de chirokindjes ons indertijd als leiding probeerden wijs te maken...
Hah! Ben ik nu een bezorgde moeder? :D
Neen, da's keinormaal ! Ik probeer dan altijd dubbel te genieten van mijn tijd alleen en betrap mezelf er wel dikwijls op dat ik met manlief de hele tijd over onze zoon zit te praten. En het terug-zien is ook heel fijn ...
Op 08/10/2007 om 12:52 schreef Freya:
Fien heeft t heel goed gedaan dit weekend! Metje Greet trouwens ook! We hadden de twee braafste kindjes van de wereld mee!
Fien heeft een serieus inhaalmanoeuvre gedaan op gebied van assertiviteit. Zo sterk, dat Jits wegliep van haar en bang in onze armen kwam gesprongen. Waar is de tijd dat het andersom was. Zo kenden wij onze Jits niet. :P
Eens het ijs ontdooid hebben ze mooi samengespeeld met het nodige getrek en geduw af en toe maar al bij al kwamen ze heel goed overeen! Het zijn twee schattekes!
Fien voelde haar goed thuis bij de Lamotekes. Ze heeft nooit de indruk gegeven haar moeke en papa te missen. Klaas misschien af en toe wel een beetje want die werd regelmatig eens genoemd maar ze heeft nooit geweend.
Het is echt een flinke meid!
Foto┬┤s binnenkort op Flickr.
Groetjes,
Freya
Mama van Jits
Om te reageren moet je ingelogd zijn...