Accidenten

De meeste accidenten met kinderen gebeuren binnen de muren van het ouderlijke huis.
En dat is hier niet anders!!

Deze avond:
Fien in bad gezet, Klaas gaan uitkleden en mee naar de badkamer genomen om ook in bad te zetten.
Klaas in zijn badje gezet.
Papa kwam kijken in de badkamer en kreeg in de gaten dat ons Fienemie zich aan 't amuseren was met papa z'n scheergerief.
Niet volgens de planning natuurlijk!!
Toen ik opkeek deed ons mieke alsof ze haar kaken aan 't ontdoen was van een bos baard :D
Ze had deze morgen haar papa namelijk grondig bestudeerd tijdens zijn scheersessie terwijl deze laatste er zelfs tekst en uitleg bij gaf. Fien had het dus zeer goed begrepen! Tijd om te testen moet ze gedacht hebben.
Gelukkig heeft ze die tijd net niet gekregen van papa.
Maarrrr... Bij het terugvragen van het scherpe onding ging het mis. Fien moest toch nog even voelen aan het spul toen ze doorhad dat ze iets vast had wat ze snel zou moeten afgeven.
Voor de tijd dat papa het mesje kon terugvorderen was er een vingertje met bloed.
Eerst dacht ik dat ze haar vinger pijn had gedaan door een onhandigheidje van de grote meneer papa, maar dat bleek een misverstand te zijn. Zo'n dingen zijn dus gebeurd voor je er erg in hebt.

Toen was er dus bloed; bloed aan haar vinger en handje, bloed in bad... en tranen!! Dikke tranen over haar wangen.
Ik stond daar dus met een Klaasje in de tummytub en papa bij een Fien met veel verdriet, niet goed wetende hoe haar nu te troosten en de schade op te meten.

Na wat georganiseer stonden we met z'n tweeën met twee kinderen aan de verzorgingstafel. Tom op zoek naar plakkers en een verdomde schaar die zijn juiste plaats nog niet had gevonden na de verhuis. Ik bij een blote Klaas in handdoek en een blote, hartstochtelijk huilende Fien.

Het vingerke is verpakt geraakt in een paar laagjes plakker en spannendrap, Klaas is in zijn pyjama geraakt, Fien werd nog gewassen, gespoeld, aangeduffeld en halvelings getroost. De vingerverpakking werd na de tweede badsessie nog eens verwijderd om er iets definitiever rond te doen.
De kindjes kregen elks hun melk. (De ene borst, de andere fles) En tot slot tekende papa nog een bloemetje op de spannendrap rond Fien haar vingertje. Het verdriet was gelijk een pak minder en met een paar keer "mooi, mooi" en kusjes op haar vingerke zal het morgen al wel wat beter zijn.

Vingerpijn

een mooi bloemeke


Vingerpijn - kusje

kusje


Zo heeft Fien dan vandaag geleerd dat scheermesjes niet voor kleine kindjes zijn en dat er bloed in je lijfje zit en eruit komt als je je lijfje kapot doet.
Vooral dat van dat bloed heeft wel een indruk op haar nagelaten. Het was namelijk de eerste keer dat ze zoiets meemaakte.
Een deel van de tranen was dus te wijten aan de (voor haar) indrukwekkende bloedstroom en een ander deel was te danken aan de pijn aan haar kleine duimke. (Vingertoppen zijn namelijk heel gevoelig zo u weet.)

Ook moeder en vader werden er nog eens aan herinnerd om alles weg te zetten na de eigen bad/wassessies evenals om de badrand/-inhoud extra te controleren alvorens er kindjes in los te laten.
Wijze lessen dus vandaag. 't Moet alleen weer op een ongelukkige manier gebeuren!!
Op 22/09/2007 om 15:24 schreef TomP:
Té schattig pyjamake van ons Fienemie!!! Moeten we hier trouwens uit concluderen dat meneer de papa zich scheert terwijl hij zelf in bad zit? :D Lijkt me onpraktisch, zitten weken tussen drijvende plukjes baard/snor... :P
Op 22/09/2007 om 23:46 schreef moeder de gans:
Sja, de douchestang is hier nog niet geïnstalleerd en dus wordt het scheren wel eens gecombineerd met een "zittend douchke"...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...