Op verlof - Ares 2007 (vi)

Na het mooie weer van zaterdag kwam de volgende nacht een deftige onweerszone onze pret bederven. Het begon al tegen middernacht: veel bliksem en af en toe een goeie donderslag ertussen. En natuurlijk: een goei pak regen. Maar 's nachts kan dat niet zo'n kwaad en al heeft het bij wijlen goed geregend, onze tent is niet ondergelopen en onze kindjes hebben braaf door het gedonder en het gekletter op de tent doorgeslapen. Ikzelf heb wat minder geslapen omdat ik het soms niet echt betrouwde (tenslotte had ik de tent niet zelf opgezet :p), maar dat bleek onnodig. Ach ja.

Maar zondag zaten we dus met een regendag. Gelukkig is zo'n bungalowtent niet heel klein, en hebben we er een lange ochtend van gemaakt (Fien vindt het geweldig om in bed met Moeke of Papa te spelen). En voor de rest hebben we ons bezig gehouden in de tent, en proberen de kindjes zoveel mogelijk te laten slapen. Soms was't effe over en ben ik dan met Fien wat op de camping op wandel geweest, maar 't begin meestal al snel terug te regenen.

In de loop van de namiddag is't dan uiteindelijk gestopt met regen en begon het zo wat op te klaren. Voor ons het sein om er toch maar op uit te trekken richting Cap Ferret. Dat ligt aan de andere kant van de Dune Du Pyla, en we hoopten daar 1) zee en 2) minder wind dan aan de oceaan te vinden, omdat het strand wat beschutter zou liggen. Gelukkig was het niet meer dan een klein half uurtje rijden.

Daar aangekomen bleken we niet alleen een spectaculair zicht te hebben:

Cap Ferret


Het was ook een redelijk aangenaam plekje om op't zand te zitten. Wij dus ons tentje opgezet en Fien aan't spelen gezet. Die was weeral doodcontent dat ze weer in de grote zandbak mocht:Spelen met Moeke Plezant op 't strand
Plezant op 't strand 
 Uit de put


Klaas vond het op dat moment iets minder, maar nadat we hem goed hadden ingebakerd gaf hij zo'n goeie imitatie weg van een worm/rups, dat hij er gewoon bij in slaap viel:

Worm-imitatie door KlaasWorm-imitatie door Klaas


Later was het weer niet zo goed voor hem, en heb ik er maar wat over en weer lopen sjokkelen over 't strand:

Vader met Zoon


Katrien amuseerde zich ondertussen samen met Fien: ze maakten "torekes" met slijk. Ons Fien vond het geweldig:Spelen met Moeke Schupje
Hela zeg 
 Contact


Enfin, 't was al laat toen we weer van't strand vertrokken. Ondanks de regen hebben we de dag mooi afgesloten: we zaten op een mooie en fijne plek, en onze kindjes hebben zich wel geamuseerd (vooral de oudste dan).

Wolken


Voor we naar huis vertrokken, hebben we onszelf nog op een warme wafel getrakteerd (die echt geel zag, maar wel smaakte), zodat we op een rustige terugrit konden rekenen ("volle" buik = rust). Aangekomen bij de tent zijn we er in geslaagd nog snel eten te maken en dan de kindjes in bed te stoppen. Later dan anders, maar ze waren alletwee doodmoe en we hebben ze niet meer gehoord tot 's morgensvroeg (allé, Klaas wel, maar dat hoort zo hé).
En zo kwamen we al aan de laatste dag van ons kort verlofje, maar daarover later meer...
Op 31/07/2007 om 16:07 schreef sally:
Waar hebben jullie dat leuke strandtentje gehaald? Wij zijn op zoek naar zoiets...maar tot nu toe zonder resultaat.
Op 31/07/2007 om 16:27 schreef Tom:
In den Hema. Ze hebben ze naar't schijnt ook in den Decathlon.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...