Op verlof - Ares 2007 (i)

Vorige week dinsdagnacht vertrokken we dus op verlof. Later dan gepland, want ik had nog wat werk af te maken, en tegen dat alles was ingeladen en opgeruimd was het goed en wel 2 uur 's nachts. Ondertussen weten we dat het geen goed idee is om Fien 's nachts uit haar bed te halen en dan te vertrekken: ze is de eerste 2 uur van de rit wakker geweest terwijl het toch wel Kot-In-De-Nacht was en ze eigenlijk behoorde te slapen (zoals we gehoopt hadden). Ze heeft dat tekort wel wat ingehaald in de daaropvolgende dag (nog steeds in de auto), maar ideaal was het toch niet.

Het was niet de eerste keer dat ik 's nachts naar Frankrijk reed, maar het was wel de zwaarste van alle ritten die ik al gedaan heb. Ten eerste omdat ik nogal moe was (meer dan de vorige keren), ten tweede omdat we later vertrokken zijn dan gepland, en ten derde is het niet simpel met 2 kindjes in de auto: veel stoppen, en even tukken is er ook niet bij, want als je stopt zijn de kindjes wakker maar wil papa slapen (en natuurlijk omgekeerd).

Maar goed, we zijn er geraakt na een lange rit van 16u. Onderweg zijn we een goeie 2 uur gestopt in Angoulème:

Angoulême


Zo kon ik wat broodnodige rust tot me nemen, hebben we een lekkere en deftige maaltijd verorberd, én kon ons Fien na al die uren haar beentjes ook nog eens wat strekken.

Lunch in Angouleme Fien met hoed


Onderweg had het al goed geregend (met vlagen, zo van die hevige zomerregenbuien), maar we hebben het grootste deel van onze maaltijd daar droog kunnen opeten, en pas op't laatste binnen even moeten gaan schuilen.

Enfin, tegen 17u30 waren we op onze bestemming geraakt: Camping La Cigale in Arès. Hoogtijd, want onze 2 kinderen waren het laatste uur een deftig zaag- en weenconcert aan't geven vanachter in de auto. Niet geheel onterecht, want ze waren het grondig beu om zo lang in de auto te zitten. Komt daarbij dat ze elkaar telkens terug "in gang" zetten: door dat Fien terug begon te krijsen stak ze zo ook Klaas aan en dan omgekeerd enzovoortenzoverder. We waren zelf alletwee pompaf (de ene al meer dan de andere), dus veel langer had het echt niet moeten duren.

Keith, de plaatselijke Eurocamp medewerker, wees ons onze tent en waar we de nodige diensten op de camping konden vinden. Terwijl Katrien met Klaas de tent wat inrichtte (gerief op z'n plaats en zo) ben ik met Fien tot de plaatselijke Shopi gewandeld om wat ingredienten te kopen voor ons avondmaal (Ebly met spagettisaus, lekker!)

Tent 3


Na't eten (dat ons alledrie goed gesmaakt heeft - alles op) kreeg ons Fien nog een goeie fles pap en zo hadden moeder en vader eindelijk een beetje rust. Het weer was goed, de wijn stond fris. Lang hebben we niet van onze avond genoten: we waren - zoals ik al zei - alletwee steendood moe en we zijn er dan ook vroeg ingekropen.

Fien in de autostoel Pap bij PapaIk heb de volgende ochtend tot 11u geslapen, en daarna nog eens 3u in de namiddag. 't was dus nodig! :zzz:

Op 13/07/2007 om 18:20 schreef Tante Lies:
Het leven met twee kinderen wordt er alleszins niet eenvoudiger op. Zoveel is duidelijk. Maar hebben jullie toch een beetje kunnen genieten? xxx
Op 13/07/2007 om 19:22 schreef Papa Tom:
Nee, het was oersaai :geeuw: en doodvermoeiend <_< . Nooit meer gaan we nog op verlof, zeg ik u! >_<
Om te reageren moet je ingelogd zijn...