Minder

Veel mensen zeggen "Van uwen tweede kleine trekte veel minder foto's!" En het is ook wel zo, want in onze eigen oude fotoalbums vind je veel meer foto's van mij en Katrien terug (we zijn alletwee eerstgeborenen) dan van de andere kindjes in onze gezinnen. En dus dachten we: we gaan ons er niet aan laten vangen en trekken gewoon evenveel foto's van Klaas als van Fien.

Niet dus. Het is bijzonder moeilijk om dat te doen, en dat heeft een paar redenen:
  • De dingen die Klaas doet zijn "minder" speciaal dan toen Fien ze deed. Gewoon, omdat het bij Fien de eerste keer was, en we het dus allemaal al eens gezien hebben. En da's eigenlijk niet eerlijk, dus proberen we er wel op te letten om van die gewone dingen (lachjes, schattige poses, etc...) leuke foto's te trekken.

  • Fien doet ondertussen gewoon spectaculairder dingen dan Klaas (wat ook normaal is wegens hun 14maanden leeftijdsverschil, nietwaar?), en dus heb je de neiging om makkelijker foto's van Fien te trekken dan van Klaas. Ook al (en dan verwijs ik naar de reden hierboven) omdat de dingen die Fien doet nieuwer zijn dan hetgeen Klaas doet. Maar ook dat is geen goei excuus, dus ook hier proberen we er extra op te letten om ook Klaas genoeg in de piktsjur te krijgen.

  • Maar vooral: het is niet altijd zo gemakkelijk om foto's te trekken: tenslotte is het een pak drukker in huis met een kleine peuter die rondloopt en aandacht opeist. Waarschijnlijk als we ons Fien zouden kunnen wegtoveren (als we dat al zouden willen), zouden we waarschijnlijk wel (bijna) evenveel foto's trekken van Klaas als we van Fien genomen hebben.


Denk ik.

Onze dagen zijn gewoon een pak drukker met 2 kindjes dan met 1 baby, en dat vertaalt zich ook in ons fotografeergedrag...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...