Lachen

Ondertussen is Klaas al een goeie 7 weken, en het kind groeit gelijk kool. Niet alleen fysiek is't al een flinke brok, maar ook mentaal gaat hij er goed op vooruit.

Bijvoorbeeld: de laatste tijd begint hij goed te reageren op z'n omgeving. Dat uit zich veel in rondkijken, en vooral in veel lachen.

Guitige Klaas


Klaas is namelijk een hele goedgezinde baby, zo blijkt. Wanneer we tegen hem babbelen, begint hij zo goed als altijd heel goedgezind te lachen. En 't is geen flauw glimlachje, maar hij lacht breeduit. Hij lacht ook met heel z'n gezichtje: als hij lacht blinken z'n oogjes meestal van plezier.

Guitige Klaas Guitige Klaas


Er zijn natuurlijk momenten dat hij makkelijker lacht. Als hij net wakker is, bijvoorbeeld, of als hij net heeft gegeten. Vooral 's morgens in bed is het dikwijls lachfestijn.
En soms probeert hij zelfs al geluidjes te maken. Veel is't nog niet: 't is niet meer dan af en toe een kreetje tussen de glimlachjes door. Maar toch: hij is met alletwee een pak sneller dan z'n zus, die veel zuiniger was met haar lachjes als baby en ook pas een stuk later beginnen "babbelen" is (maar ondertussen al ruim haar schade aan't inhalen is, dankuwel!).

Tenslotte: gisteren na een wandeling in de regen was 't even kunst- en vliegwerk om alles op een ordentelijke manier binnen te krijgen zonder dat het huis vol water belandde. Om dat te bewerkstelligen zette ik Klaas (nadat ik hem uit z'n draagwieg had gehaald) even in de grote zetel tegen een paar kussens. En ons venteke bleef mooi rechtop zitten (goed gesteund door zetel en kussen natuurlijk). Meer zelfs, hij zat daar vrij goed en bekeek alles mooi. Hij heeft daar denk ik een goeie 5 minuten gezeten, en heeft geen kik gegeven. Toch wel flink voor een baby van maar goed 7 weken, vonden we...

Je ziet, onze jongen wordt dus snel groot... Voor we't weten wil hij een brommer, waarschijnlijk!

Op 25/06/2007 om 17:24 schreef TomP:
We zullen met de Petjes en Metjes anders al samenleggen voor Pfaff-quads voor de spruiten? :D :D

Geweldige snoeten wel!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...