Klaas naar de osteopaat

Gisteren met Klaas naar de osteopaat geweest.

Ons ventje had de eerste paar weken de neiging tot projectielbraken. Alles eruit en liefst zover mogelijk!
Slapen verliep ook niet van een leien dakje in de zin dat hij steeds buik tegen buik bij ons wou inslapen.
En jammeren dat Klaas kan, precies helemaal ongelukkig, terwijl we niet direct een aanwijsbare reden vonden.
Dus maar een afspraak gemaakt bij de osteopaat... twee weken geleden.

Ondertussen was het braken vanzelf gestopt. Ja, overgeven doet hij nog wel eens, maar niet meer zoals voorheen. (En elke kleine baby ontdoet zich al wel eens van zijn maaginhoud hé.)
Slapen gaat ook al wat vlotter, hoewel hij nog steeds fan is van het buik - tegen - buik - slapen.

Maar we hadden nu die afspraak dus lieten we die niet liggen. Het kon zeker geen kwaad.

Het verdict achteraf: "niks om ons zorgen over te maken, 't is een gezonde jongen."

Tijdens de behandeling kregen we een hele karakterbeschrijving mee en dat op zich is al de moeite waard om eens met je kleine uk langs de osteopaat te gaan.
Uiteraard moet de mens het stellen met een momentopname en kan er nog veel veranderen, maar hij vertelde me alvast wat hij dacht op te merken.

Klaas blijkt een gevoelige jongen te zijn, ook een peinzer. Het zou niet verwonderlijk zijn moest het een goede schrijver zijn, of toch iemand die zijn gevoelens en gedachten gemakkelijker op een creatieve manier naar buiten zal brengen dan het gewoon aan iemand te vertellen.
Hij zou een doorzettertje zijn. Niet in de zin dat hij dominant wil zijn, wel op een manier dat hij er zelf zijn gedacht van heeft en daar niet vanaf zal wijken omwille van wat anderen denken. Iets in de trant van "laat ze allemaal hun goesting doen, ik denk er het mijne van".
Als hij wordt tegengewerkt en hij vindt dat niet prettig, zal hij zich allicht niet laten doen. Ook in relatie tot Fien... Hij kan veel verdragen maar ze zal mogen stoppen als het niet naar zijn zin is.

Klaas blijkt nood te hebben aan "diepgewortelde" vriendschappen. Liever enkele goede vrienden dan een hele hoop die hij wat oppervlakkiger kent. Ook in de liefde zou dat zo zijn. Een losse flodder is voor hem niet nodig.

Dat is wat ik me in grote lijnen nog herinner...
'k Ben benieuwd wat we er volgend jaar nog van herkennen.
Ook met Fien gingen we vorig jaar naar de osteopaat en als we dat verslagje nu terug lezen, merken we toch grote waarheden op. ;)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...