Pipi in het potje

Fien gaat sinds een paar dagen op het potje. Niet elke keer natuurlijk: meestal beperkt het zich tot 1 keer per dag. Het is een paar dagen geleden begonnen na de thuiskomst van Klaas. Toen ik 's morgens met haar opstond en voor de verandering niet meteen terug de slaapkamer indook zodat ze zo nog even bij Moeke & Papa zou kunnen liggen - dat was namelijk de vorige dag op een fiasco uitgedraaid met de kleine Klaas in bed - had ik het idee om haar na haar ochtendpap eens op't potje te zetten. (Verdekke, dat was een lange zin!)

Tot mijn grote verbazing deed Fien braaf pipi! Ze vond het zelf ook geweldig, want ze zat op't potje met een glimlach tot achter haar oren. Toen ze tenslotte rechtstond lag er een mooie plas pipi:

Pipi!


De dagen daarna lukte het telkens weer, maar alleen 's ochtends. In de loop van de dag was het moeilijk om het juiste moment te vinden, want Fien kan zelf nog niet echt aangeven wanneer ze naar het toilet moet. Gisteren is ze er zelfs in geslaagd om na flink op't potje gegaan te zijn, iets erna (1 minuut of zo?) nog eens kaka én pipi te doen ook (maar dan op de vloer - al goed dat het hier overal stenen tegels zijn :D) en ook nog pipi. Ervanuitgaan dat alles dus gepasseerd is als madam wil rechtstaan is dus geen goed plan.

Vandaag is't trouwens gelukt om ook in de loop van de dag op't potje te gaan: Katrien had Fien na haar middagdutje uit bed genomen en gemerkt dat haar pamper nog droog was. Ze heeft ze meteen op't potje gezet, en ja hoor: een mooi plasje.

Het is trouwens noodzakelijk dat het potje in de WC staat: als we een meer centrale plek proberen (bvb hier in de woonkamer) gebeurt er niks.

Maar goed, het zal nog wel lange tijd duren voor ons masjoefel helemaal zindelijk is, maar de eerste stapjes/plasjes zijn gezet...
Op 15/05/2007 om 23:11 schreef Jeroen, Lieselot en beebiebuik:
De Fienemie is goed op weg om echt de "grote zus" van de kleine Klaas te worden!
Proficiat miekemuis!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...