Barbequeën

Dinsdag waren we bij Lander & Sofie uitgenodigd voor een heuse barbeque: ze hadden namelijk nog niet zo lang geleden hun net verbouwd huisje betrokken, en dus deden ze op 1 mei van housewarmingske. Het was mooi weer, en dus kwamen we in de loop van de namiddag ginder aan.

De hele tuin stond vol met tafels, en er was al behoorlijk wat volk: ze kennen blijkbaar veel volk. ;) Er waren ook veel kindjes, en dat vond ons Fien natuurlijk geweldig. Zoveel contact met andere kinderen heeft ze (nog) niet, vermits ze niet naar een onthaalmoeder of créche gaat, en dat betekent dat elk nieuw kindje een hele ervaring is. In't begin keek ze alleen maar wat bedrommeld rond, maar al snel ging ze mee aan't spelen.

Helaba!


De andere kindjes waren een pak groter en konden ook al wat meer hun manneke staan, maar dat liet onze dochter niet aan haar hartje komen. Als een ander kindje een stukje speelgoed afnam, zocht ze gewoon iets anders en ging ze door met spelen. Het viel ons ook op dat ze probeerde te "delen": we hebben ze verscheidene keren speelgoed zien (proberen) geven aan een ander kind... Van waar ze dat heeft: geen idee. :D

Speelgoed delen In't gras


Ook Nielske Sprangers was op't feestje, en vermits die twee elkaar waarschijnlijk wel gaan vinden deze zomer als we gaan koken op de Klimop, hebben we ze natuurlijk ook even bij elkaar gezet. Niels stapt nog niet rond dus die bleef over't algemeen goed zitten, terwijl Fien wel wat rond probeerde te stesselen (niet gemakkelijk op gras hoor!). Ze hebben toch een tijdje zitten samenspelen, vooral speelgoed aan elkaar zitten geven eigenlijk. :) Het zijn alletwee brave kinderen (als ik de andere kinderen aldaar bezig zag tenminste), dus dat zal deze zomer wel meevallen.

Arno eet een worstje Aan tafel


En de barbeque? Die was bijzonder lekker, en ook de pannekoeken nadien waren best te versmaden. Dat in combinatie met fijn volk rondom u, een goei weertje en een frisse pint en we kunnen niet anders concluderen dat het een geslaagd evenement was.

Uitgeput Jurgen, Niels, Miek


Toen we om half negen eindelijk vertrokken was Fien zo uitgeput dat ze bijna meteen in de auto in slaap is gevallen. Thuis hebben we ze nog in't badje gestoken (wegens redelijk vuil) en dan recht het bed in. Alwaar ze geen kik meer gegeven heeft en geslapen heeft tot deze ochtend 9u. Laten we stellen dat ze zich wel geamuseerd heeft (en wij ook!).

Lander & Sofie: mercikes, en tot binnen 2 jaar in juni. 8-)
Op 03/05/2007 om 20:01 schreef Tante Lies:
Fientje ziet er weer zo schattig uit! En die snoeten... echt de papa! :P En het is inderdaad ongelooflijk dat een kind zich zo aangetrokken voelt door andere kinderen en spontaan speelgoed deelt.
Op 03/05/2007 om 20:02 schreef Tante Lies:
En ik zie dat Fientje haar verjaardagst-shirt al draagt. Blij dat hij in de smaak valt!
Op 03/05/2007 om 22:01 schreef moeke:
Ja, aangezien het nog wat groot is, kan het nu dienst doen als een soort sweaterke hé. Over haar ander t-shirtje tegen de kou!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...