Verjaard! (i)

Dit is een verhaaltje in 2 delen: zaterdag en zondag. Eerst: zaterdag!

Zaterdag was het exact 1 jaar geleden dat Fien werd geboren, en dat moest gevierd worden: ze wordt tenslotte maar 1 keer 1 jaar! :D

Het begon al 's morgens bij het opstaan: we hadden het huis versierd met vlaggetjes en ballonnen: Fien wist niet waar eerst te zien. Ze was helemaal onder de indruk van de versieringen. Ze kreeg ook meteen haar kadootje van ons: een echte pop om mee te spelen (dat lukt nog niet helemaal goed, maar dat komt wel)...

Poppemie


Echt "fantasiespelen" doet ze nog niet, maar ze leert wel erg snel: Katrien heeft een paar dingen voorgedaan (zoals bvb: de pop eten geven), en tien minuten later zat Fien het zelf te doen. Weliswaar niet lang en nogal ongecoördineerd, maar eigenlijk al wel heel flink voor haar leeftijd. 't Is verbazend hoe snel ze zo van die dingen oppikt.

Daarna is ze eigenlijk meteen terug haar bed in gemoeten, want ze was nog steeds niet tip-top in orde.

's Middags zijn we naar de kinderboerderij getrokken. Het plan was om met ons gevijven (gezessen?) naar de boerderij te trekken: Fien, Moeke, Papa, Metje en Petje. Maar den Tom lag met zijn rug in de prak, en zag het niet zo goed zitten om een halve namiddag mee over de kinderboerderij te schuifelen. Daar konden we wel inkomen en de afspraak werd gemaakt om na de kinderboerderij gewoon mee taart te komen eten. :cheers:

Enfin, wij dus naar de boerderie. Het moet gezegd zijn: Fien vond het geweldig.

Zotte Fien


Ze was ongelofelijk gefascineerd door de dieren die we gezien hebben... Foto's zeggen meer dan woorden, dus:

Op de kinderboerderij


We hebben koeien gezien, paarden, schapen en lammetjes, geitjes (groot en klein), een groot varken dat lag te slapen, konijnen, kippen (en een haan) en een mooie pauw die z'n staart niet wou opendoen voor ons. En het beste was: er waren niet alleen veel dieren om naar te kijken, maar ook nog eens heel veel kindjes! Fien heeft dus de ogen uit haar kop gekeken.

Na een klein anderhalfuur was het voor het gezelschap tijd om naar huis te trekken: moeder was ondertussen geradbraakt van met een volle buik rond te sjokkelen, en ook de dochter was aan't eind van haar latijn gekomen. Wij dus terug naar huis voor een stuk taart! Fien heeft in de auto nog wat geslapen, dus die was tegen dat we thuis waren terug wat uitgerust.

Ondertussen was ook peter Tom gearriveerd, en hebben we Fien voor de taart gezet:

Taart en vorkjes


Lekker dat ze't vond! Wij ook trouwens: den bakker van hiernaast kan goei taarten bakken. ;)

Taart voorproevenTaart voorproevenZelf Taart eten


We hebben ze eerst proberen zelf de taart te laten eten, maar dat werd al snel een knoeiboel en dus mocht papa de honneurs van het taart-voederen waarnemen. ;)

Natuurlijk waren er ook nog kadootjes bij: van haar meter en peter samen kreeg ze een fietsje en ook nog een doosje waskrijtjes:

Kadootjes


Spijtig genoeg is ze nog niet groot genoeg om met haar voetjes aan de grond te komen, dus ze kan er zelf nog niet op "fietsen"; maar dat komt wel binnenkort en dan is ons huis alweer een pakje minder veilig. :D

U ziet het: het was een feestje van formaat...

Goei fiesje!


Maar toen was het al snel heel laat voor de jarige: haar pijp was uit. We hebben ze nog snel in bad gestoken, een flesje gegeven en dan vlug onder de wol. Morgen stond er immers nog bezoek op het programma... Maar da's voor een volgend berichtje!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...