Koortsig (i)

Ons Fien heeft de laatste dagen last van veel koorts... Vrijdag is ze wakker geworden met 38,4°. Met daarna een perdolan in de poep was het beter, al heeft ze een hele dag lastig en hangerig gedaan (dixit Katrien, ik was niet thuis).

Gisteren, toen ze verjaarde - daarover later meer trouwens - had ze 's ochtends maar 37,4°: alles in orde dachten we. En ja hoor, het was een bijzonder fijne dag met Fien samen, ze heeft zich rot geamuseerd. Maar 's avonds, na haar badje, had ze terug 38,9°. Terug een poepsnoep, en recht het bed in.

Ze heeft dan relatief goed geslapen tot een kot in de nacht, maar dan zijn we er (alletwee) verschillende keren uitgemoeten om ze te moeten gaan troosten en haar tutje terug te geven. Wij zijn er alletwee samen een keer of 6 uitgemoeten (of wakker geworden van haar gehuil, want soms stopte het na een half minuutje of zo). Niet aan gedacht dat ze wel een koorts zou kunnen hebben... :S

Vanmorgen was ze - voor haar doen - vrij vroeg wakker, mét gehuil. Koorts genomen: terug 39,2°. Meteen weer een poepsnoep opgestoken (ze mogen er zo'n 6 per dag hebben). Voor de rest was er niks met haar aan te vangen: heel de tijd wenen, lastig, ... We hebben ze dan haar pap gegeven - die ging gretig binnen - en een kwartiertje later lag ze weeral in haar bed.

Ondertussen is ze weeral een half uurtje wakker geweest. De koorts was gedaald tot 37,4° dus we vermoeden dat ze niet persé ziek is, maar eerder last heeft van een tand die zit te wringen... Er zijn ook geen andere symptomen zichtbaar (snot, hoest, pakken naar een oortje, ...). Enfin, 't is moeilijk te zeggen, want ze kan niet zeggen waar het zeer doet. :( Nu ligt ze alweer in haar bed, want er was geen land meer met te bezeilen. Ze zal't nodig hebben...

In ieder geval, leuk is het niet om je kind zo te zien afzien. Ik had met plezier de pijn overgepakt, maar ja, dat gaat niet hé?
Op 12/03/2007 om 00:08 schreef TomP:
Ge kunt misschien al beginnen met de poepsnoepen over te nemen, das ook ni het fijnste wat er is voor een overigens flinke peuter als Fien >_< ;)
Ophélie heeft ook al een dag of twee koorts (tot 39.7°), zonder uiterlijke ziekte-tekenen. Ze is niet hangerig of lastig. Ze heeft wel verleden week haar spuitjes gehad (bof, rubella, mazelen en nog iets) en het zou dat kunnen zijn. Ik belde de pediater vanmorgen en ze zei dat zolang ze eten en drinken en niet echt ziekelijk doen, het ofwel iets vriaal is, ofwel van de spuitjes. Pas als de koorts meer dan drie dagen blijft dan moeten we eens langsgaan.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...