Groeispurt - Tekenen

Gisterenavond zat ik in de zetel te kleuren aan de suikerboondoosjes van baby 2 toen Fien wakker was geworden en bij mij in de zetel belandde.
Ons mus had al snel in de mot dat ik iets aan 't doen was wat wel leuk leek. Vooral de vele nieuwe spulletjes uiteraard, die eigenlijk niet voor haar bedoeld zijn, trokken haar aandacht.

Op de één of andere manier had ze toch een potlood te stekken gekregen en wilde ze graag 'tzelfde doen als moeke. We hebben ze dan maar een slecht doosje in haar handen gegeven waarop ze haar gang kon gaan. En ja hoor, kleuren deed ze!
Grappig zicht! Zo'n klein petot met een poltood in haar handjes. Eigenlijk is ze er best nog wel klein voor.
Zo ziet ge maar waartoe nabootsing kan leiden.

Deze morgen heb ik er dan een staartje aan gebreid. Eerst pap gegeven, samen een boke gegeten en haar kleedjes aangedaan voordat ik haar een blad papier en een waskrijtje voorschotelde.
In 't begin wist ze niet goed wat ermee aan te vangen maar met een klein hulpje verschenen er algauw hier en daar stipjes en streepjes op haar blad.

tekenen


Niet dat 't lang duurde want kleurtjes kiezen was niet haar sterkste kant. Daarbij wilde ze zo graag eens proeven van die krijtjes en dat mocht toch wel niet zekers?!
Onze dochter was er duidelijk door vermoeid en nog geen vijf minuten later lag ze bij gevolg in haar bedje voor haar voormiddagdutje.

Het resultaat:
Eerste tekening


Voor haar eerste tekenkunsten had ik ze graag wasblokjes gegeven, maar die bleek ik bij nader onderzoek niet in huis te hebben.
Spijtig, want die dingen zijn net iets beter hanteerbaar voor kleine handjes en vergen minder motorische vaardigheden. Daarbij kleuren ze langs alle kanten en niet enkel voor- of achteraan zoals bij gewone krijtjes.

Wasblokjes vs waskrijtjes
Op 26/02/2007 om 04:21 schreef Tante Lies :
Het wordt een echte kunstenares! Blijven stimuleren zou ik zeggen... :P
Om te reageren moet je ingelogd zijn...