Groeispurt - Stappen

Dat onze masjoefel al langer "op de been" is, is geen geheim voor de stoicijnse lezer(es) van dit dagboek. Ze staat al langer recht en stapt gezwind haar box rond. Als ze in de buurt is van de zetel, de tafel, een stoel (of kortom alles waar ze zich aan kan optrekken), staat ze op een hik-en-een-flik recht om dan zo de weg verder te zetten zover ze kan.

Kruipen doet ze niet, en we verwachten ook niet dat ze dat nog gaat doen. We hebben van horen zeggen dat kindjes die weinig of niet rug-buik rol hebben gedaan toen ze kleiner waren, ook niet zullen kruipen. Ons Fien heeft daar niet aan meegedaan, en dus wordt er ook niet gekropen... Rondschuifelen op de poep lukt even goed, en het is verbazingwekkend hoe snel ze zich daar mee uit te voeten kan maken...

Maar goed, het ging dus over't stappen. Toen we deze donderdag naar Nederland trokken om een 3D echo te laten maken van onze 2de spruit, kwam Kim babysitten. En toen we terug kwamen, wist ze ons te vertellen dat Fienemie vlotjes aan het karretje liep!

Dat karretje hadden we een paar weken geleden gekocht in den ikea: het rondwandelen met Fien aan de vingers is niet echt geweldig voor onze rug, en dus hadden we het idee om zo'n loopkarretje te gaan halen. Het ding bleek evenwel te licht voor ons Fien: ze was nog niet stabiel genoeg en dus viel ze gemakkelijk vooruit. Soms tilde ze het zelfs omhoog zodat de achterste wielen wat van de grond kwamen! Daarbij kwam ook nog dat ze niet zelfzeker genoeg was -- ons pruts is vrij voorzichtig -- en ze durfde dus ook niet zo goed aan het karretje rondstappen.

Tot donderdag dus! En ja hoor, toen we het 's avonds nog een probeerde ging het quasi perfect:

Sjeezen (Sequence)


Sturen lukt nog niet zo goed, dus we moeten ze regelmatig gaan verlossen uit een geblokkeerde situatie. Ze vindt het zelf verschrikkelijk plezant, en dus loopt ze hier meermaals per dag over en weer met haar karretje vol boekjes.

En dus is Katrien er vrijdag op uitgetrokken om voor onze meid schoentjes te kopen: dat bleek moeilijker gezegd dan gedaan, want blijkbaar is er niet zoveel te vinden "in de kinderschoenen", en dan al zeker niet in de kleinste maat en dan nog iets dat je mooi vindt... Uiteindelijk is't toch gelukt, en sindsdien loopt ons pruts rond met dit paar schoentjes:

Schoentjes


Aan dit tempo duurt het niet zo lang meer of Fien kan helemaal zelf stappen... Ze heeft al een paar keer 1 schuchter stapje gedaan, maar zo zonder steun stappen is toch wel heel spannend... ;)
Grappig om te zien dat onze kinderen ongeveer gelijktijdig dezelfde dingen doen.. Onno sjeest sinds zondag met hetzelfde karretje rond, alleen gebruikt hij zijn zus als tegengewicht!
Op 25/02/2007 om 09:17 schreef tante Carine:
Ze zal ook wel leren lopen en groot worden zonder te kruipen ,maar ik weet uit ondervinding met onze Maarten (en van een dokter) dat ze dan later problemen KUNNEN (niet noodzakelijk)hebben met de links-rechts motoriek. Maar dat maakt haar niet minder mooi en lief. -_-
Op 26/02/2007 om 04:20 schreef Tante Lies:
Ik zou me niet teveel zorgen maken. Ze is gewoon kei schattig! :)
Een dikke proficiat hoor voor Fien, ze glimt precies van trots!! Onze Ophélie stapt aan de hand (zeg wel: ai de rug), maar kruipt ook niet (inderdaad veel gerold heeft ze niet), ze schuift op haar poep en als ze iets wil nemen kiest ze de makkelijke weg: liever aan het tapijt trekken of iets anders nemen, dan een inspanning te veel doen...Wij zijn ook schoenen gaan kopen verleden week en papa was verwonderd over de prijzigheid..hij kan er alvast aan wennen.
Op 01/03/2007 om 01:23 schreef Greet:
Ik ben ook de mama van Fien.
Over het "niet kruipen" moet je je echt geen zorgen maken. Zowel onze Niels (nu 4 jaar) als ons Fien (16 maart 1 jaar) hebben op hun poepje rondgehobbeld. Veel gemakkelijker dan kruipen, want dan kan je vanalles in je handjes meenemen. Niels heeft uiteindelijk wel echt gekropen maar dan kon hij al stappen en deed hij zijn grote broer Wouter (nu 6 jaar) na. Veel plezier met jullie spruitje!!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...