Knopjes

Knoppen en toetsen... da's wat ons Fien geweldig vindt! Draaien, duwen... allemaal geen probleem.
Geen toetsenbord is veilig voor haar snelle vingertjes. En dan staat hopelijk de computer niet aan, want ze tovert in dat geval vensters boven die ik zelf niet zou vinden! Papa is daarnet een projectje begonnen om Fien haar "toetsenhonger" te voeden. ...Een programma waarbij er letters of figuurtjes verschijnen als Fien op de toetsen tikt. Sneltoetsen zouden hierbij geen schijn van kans mogen krijgen.
Verantwoord speelgoed of niet? Hm... :S

Fien vindt alles speelgoed... de microgolfoven (die hier zeer laag bij de grond staat in de keuken), de radio (op Fienhoogte).
De microgolfoven staat in een hik en een flik op 90 minuten. Als er iets in staat en Fien is in de buurt kan je beter de klok in 't oog houden dan op de microgolf te vertrouwen.
De stereo... daar kan ze ook niet aan weerstaan. Aan - uit, aan - uit. Volume harder en zachter, alle knopjes worden getest.
Daar moeten we toch iets op vinden. 't Is niet zo gezond voor de stereo dat er zo mee gespeeld wordt. Maar 't is hier niet zo evident om dat ding zomaar efkes anders te zetten.

En daarnet nog iets ontdekt wat ze eigenlijk niet mag. (Papa liet het voor een keertje toch toe omdat het een geweldig zicht was en leuk beeldmateriaal opleverde.) Fien was doodleuk alle CD'tjes en DVD's van de schabben aan 't halen. Eén voor één en voorzichtig, dat wel, maar toch kunnen we ze beter niet laten doen. 't Is geen speelgoed, er moet voorzichtig mee omgesprongen worden en dat mag ze weten.

Van ouders wordt dus verwacht dat ze inventief zijn... al is het maar om alle dingen waar kleine peuters niet aan mogen komen "onbereikbaar" te maken. We weten wat doen de komende tijd!!
Op 09/02/2007 om 04:48 schreef Tante Lies:
Wij maken onze Living zeker Fiensafe tegen zaterdag! :)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...