Mobiel

Sinds vorige week is onze dochter mobiel. 't is nog met horten en stoten, maar de tijd van op dezelfde plek spelen is voorbij. 't was al begonnen met in de box rond te stappen, maar dat is al lang niet meer genoeg. Nee, tegenwoordig trekt ze zich op aan tafels (meestal het salontafeltje), stoelen, haar box of onze broekspijpen. Dat gaan ondertussen beter en beter (oefening baart kunst).

Ze stapt sinds kort ook (verschillende keren per dag) het huis rond aan onze vingers:

Stappen


Ze vindt dat echt geweldig, ook al gaat het nog niet zo heel goed: echt stabiel is ze nog niet, en haar manier van stappen is nog niet echt heel goed (ze "boenkt" nogal hard met haar voeten op de grond). Maar als je zien hoe snel ze bijleert, gaat dat waarschijnlijk niet zo lang meer duren. Ze vindt het zelfs zo plezant dat meestal huilconcert is wanneer we ze op haar poep zetten op de grond... want heel goed voor onze rug is het ook niet echt. >_< :S

Kruipen was er tot hiertoe nog niet bij, maar vorige week, zo ineens, zat ons masjoefel een eindje verder dan we ze hadden achtergelaten, op een plek waar ze niet naartoe gewandeld zou kunnen zijn! Wat bleek: ze had ineens door dat ze op haar poep kon verder schuifelen en door zich met haar handjes vooruit te trekken. En dus al snel had ze door dat ze het huis kon rondschuifelen:

Den Draad
(Een klassiek geval van "den draad" ;))


En ja hoor, niet veel later zat ze zelfs bij onze plooibox met verse boodschappen, en had ze een appel te stekken:

AppelAppelAppel


Dat verbaasde ons ten zeer, want aandachtige lezers (ja, u daar voor het scherm!) weten nog wel dat Fien sinds enkele maanden niet zo'n fan is van fruitpap en consoorten... Dat ze dan nu ineens een appel zou eten, was toch wel een verrassing. Maar spijtig genoeg, de appel lag al snel op de grond, terwijl Fien verder het huis doorschuifelde.

Ondertussen is het schuifelen iets minder, en beperkt haar territorium zich tot de buurt waar ze zit te spelen. Heel de tijd stilzitten is er niet meer bij en ze verhuist regelmatig van vloer naar salontafel en terug. Maar toch: het is weeral een grote stap (pun intented) in onze kleine meid haar leventje...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...