Ziek!

Ons Fien is voor de eerste keer ziek. Net 10 maanden oud, en ze heeft al meteen een goei valling te pakken.
't is de zondagmiddag begonnen, met een beetje "een reuteltje". Zelfs toen Opa en Mutti even een bezoekje brachten op zondagavond vlak voor't slapengaan, was er nog niet echt iets aan de hand. Tot in de loop van de avond er ineens een stevig hoestje opstak... Ons pruts uit bed gehaald: ze had serieus last van slijmpjes op haar luchtwegen. Ze had ook wat koorts, dus hebben we ze een poepsnoep gegeven (lekker!) en mocht ze nog even terug bij ons zitten (TV kijken!). Daarna terug haar bed in, en ze heeft dan het grootste deel van de nacht goed doorgeslapen.

Snottebel


's Morgens had ze nog steeds serieus last van slijmpjes: nadat ze haar ochtendflesje binnenhad, kwam de helft er even later terug uit, inclusief een hoop slijm. Niet zo goed dus. Maar toch - ondanks het feit dat ze nu toch wel serieus ziek was - bleef Fien een zonnetje in huis. De zonnige periodes duurden weliswaar wel niet zo lang als anders. Zelfs toen we in de namiddag op checkup gingen bij de dokter (Baby 2, zie een vorige berichtje) was er niet echt iets aan de hand (de dokter vond zelfs dat ze een "hele brave meid" was).

Maar toen we terug thuis waren is het van kwaad naar erger gegaan... Hoesten, niezen, snottebellen: het was wel duidelijk dat onze Fienemie goed verkouden was. Vannacht was ze ook niet echt goed: ik denk dat ze ongeveer 5 of 6 keer uit haar bed is gehaald. Al goed moest ik een half nachtje doorwerken en was ze af en toe uit bed halen niet zo'n probleem.

Vanmorgen zat ze nog steeds met een serieus zware hoest - ik had er medelijden mee toen ik ze moest achterlaten om te gaan werken. Volgens moeder was ze vandaag behoorlijk lastig tussen de vele slaapperioden door, maar echt zieker werd ze niet.

Toen ik vanavond thuiskwam (na een lange dag) lag madam al in haar bed, maar ze was nog wel wakker. Na een halfuurtje ben ik ze dan maar gaan "redden": onze juffra was content mij te zien en ook wel klaarwakker. We hebben ze dan nog maar even in haar box gezet zodat ze daar wat plezier kon staan maken:

Snotbakkes Ziek Plezier


En kwartiertje later vloog ze terug haar bed in (waar ze ondertussen weeral even is terug uitgeweest - veel snot) en nu is het stil. Laten we hopen dat ze vannacht een beetje goed slaapt: ik kan de slaap zelf wel gebruiken na de zeer korte vorige nacht... ;)
Op 18/01/2007 om 16:02 schreef Stephanie:
Al beter?
Op 18/01/2007 om 16:47 schreef Tom:
Nee. Straks naar de kinderdokter.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...