Op een ander slapen

De laatste weken waren behoorlijk druk qua avondactiviteiten - eindejaarsperiode, en vermits we populair zijn worden we op veel feestjes uitgenodigd. 8) Maar naar feestjes gaan is één ding, een dochter van negen-en-een-half-maanden meepakken is een ander.
We hadden ons "uitgaansschema" al verlegd naar middagen en vroege vooravonden, want sinds de zomer was het niet meer mogelijk om ons masjoefel ergens anders te slapen te leggen (en in de draagwieg past ze al helemaal niet meer). En veel later dan acht uur of half negen kan onze kleine pruts niet wakker blijven.

Maar we dachten, na al die maanden, misschien is het nog eens tijd om het anders aan te pakken. Bedje meepakken naar bezoek, Fien in bedje te slapen op deftig uur, en als we naar huis gaan ze snel overladen in de maxicosi en thuis meteen in eigen bed. We hadden namelijk gehoord dat dat bij andere kinderen wel werkt. :)

Enfin, zogezegd, zogedaan:

Kerstavond in de Abelebaan bij Guetens thuis: geen succes. Fien wel gaan slapen maar in de loop van de avond wenend wakker geworden en niet meer in slaap gekregen. Dan maar naar huis afgedropen, maar ook daar was dochterlief ontroostbaar. Pas na een halfuur over-en-weer lopen in de woonkamer (dàt was ondertussen geleden van toen ze een maand oud was) heb ik ze kalm genoeg gekregen om ze terug in haar bedje te krijgen om effectief te slapen.
Blijkbaar was er iets in de kamer waarvan ze bang is geworden: toen ik ze bij een checkup terug in bed wou leggen klampte ze zich angstig vast aan m'n kleren en begon ze te wenen. Nu nog uitvinden waar ze bang van is...

Kerstdag bij zus Lies in Merksem: oorspronkelijk niet van plan om later te blijven, maar wegens Toch Wel Plezant dochterlief toch maar in haar reisbedje gestopt (dat hadden we bij voor eventueel gebruik in de late namiddag wat niet nodig bleek te zijn). Ze sliep meteen, en ook het overladen in maxicosi en later thuis in bedje is vrij goed gelukt. Na een klein uurtje was ze wel weer wakker en hebben we ze moeten troosten, maar daarna heeft ze mooi verder geslapen.
Hier had ze niet echt schrik... Ze was al wel eens blijven slapen, maar 't was ook een ruime kamer waar niet veel in te zien was (voor haar), dus dat kan er ook wel mee te maken hebben.

Nieuwjaarsnacht ten huize Lamote in Ekeren: een verdeeld succes. Overdag heeft ze mooi in het daar reeds aanwezig bedje geslapen (dat normaal door Jits wordt gebezigd), zonder veel morren. 's avonds was het andere koek. Misschien was in het donker slapen in een vreemde kamer een beetje te vreemd voor haar? We hebben ze pas in slaap gekregen door een handdoek over het bed te draperen en het lichtje van de babyfoon aan te laten. Tegen half twaalf was madam terug wakker door het vroege vuurwerk in de buurt. Ze heeft dan opgezeten (op mijn of Katrien's arm) tot bijna kwart voor één, toen ze echt helemaal doodop was en het vuurwerk eindelijk wat was opgehouden. Ze was zo moe dat ze bijna geen kik heeft gegeven toen we ze in bed hebben gestopt.
Madam was wakker om 8u, en hoewel ze normaal een zonnetje in huis is 's morgens, was er vanaf het begin van de dag al niet veel mee aan te vangen. Dat heeft zich in de rest van de dag doorgezet, en hoewel ze eigenlijk best braaf was voor zo onregelmatig en weinig te hebben geslapen, waren we toch blij dat ze op tijd in bed lag.

Sja, onze kleine meid heeft dus nog wel wat regelmaat nodig. Ze meepakken naar avondlijke aangelegenheden is vooralsnog een gok, want we kunnen er niet vanuitgaan dat ze zowieso goed zal slapen. Maar, oefening baart kunst, en we zullen er ons "eigen" ritme in moeten vinden... Maar dat lukt wel. ;)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...