Kijken

Ons Fien kijkt graag naar buiten. Haar box staat vanvoor tegen de raam: da's niet alleen beter voor wat warmte (vlak tegen de verwarming), maar ze moet dan niet heel de tijd in kunstlicht zitten spelen. "Gewoon" licht is toch aangenamer ook. En daarbij, het is de beste plaat om alles te overzien. Niet alleen binnen, maar ook buiten.

En dus als we ze in haar box zetten trekken we meestal de middenste gordijn een beetje naar boven zodat ons masjoefel naar buiten kan kijken, maar niet te hoog zodat onze living niet tentoongesteld wordt voor half Broechem (die hier blijkbaar vandaag allemaal komen aanschuiven bij de enige warme bakker van't dorp).

Maar als het niet snel genoeg gaat voor madam, trekt ze de gordijn zelf maar open:

Gordijn weg


Vermits we hier in't midden van't dorp wonen, gebeurt er meestal wel iets op't plein. Fien kan dus wel hele dagen vullen met in de box spelen en naar buiten kijken. Geweldig vind ze dat.

Maar het beste van al zijn kindjes: daar is ze enorm gefascineerd door.

Kindje aan de raam


Als ze kinderen hoort langskomen, staat ze er zelfs speciaal voor recht als ze aan't spelen is, om ze dan niet meer uit het oog te verliezen tot ze uit het zicht zijn. Enfin, alles moet ze gezien hebben. 't is precies zo'n ouw meeke dat hele dagen aan de raam zit om de buren in het oog te houden. :D
Om te reageren moet je ingelogd zijn...