Leren stappen

Slecht nieuws! Ons pruts is (voorlopig toch) het kruipen aan't overslagen. Het is een te frusterende bezigheid voor haar: ze probeert wel een beetje, maar dan komt ze al snel op haar buik terecht en dan vindt ze't niet meer plezant. Als we er dan niet snel bij zijn is't meestal snel concert.

Maar!

Stappen, dat vindt ze plezant. Eerst in't bedje:

72157594402353184


Voor het wassen zetten we ze al eens rechtop in haar bedje, zodat ze zich met haar handje aan de rand kon vasthouden. Het bedje is namelijk niet zo hoog als de box en dus kan ze er gemakkelijk overkijken. Staan deed ze al langer, maar we merkten dat ze het geweldig plezierig vond: ze begon meteen te shaken (zo van voor naar achter) en te kraaien van plezier. En overlaatst opeens: stappen van links naar rechts (maar niet omgekeerd). Met onzekere stapjes, op't gemakske, maar stappen deed ze. Het leek dat het eerder toevallig was dat ze haar voetjes ophefte en wat verder terug neerzetten. Maar eens aan't andere eind van het bed gekomen was het toch al niet zo toevallig neer. Als we ze terug aan't "begin" van het bed zetten, ging ze terug op stap.

Sindsdien heeft Katrien de box een beetje aangepast: gaatje bijgeboord zodat Fien ook in de box over de rand kan kijken. En 't is een groot succes. We hebben speelmat al weggehaald, want ze wil eigenlijk alleen nog maar in de box spelen (geen probleem, want daar is het ding dus ook voor gemaakt uiteindelijk ;))

Maar 't is niet zo gemakkelijk, zo leren stappen, zeker wanneer je nog beide handen nodig hebt om je vast te houden:Sja. Ik ben eens benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer ze geen houvast meer nodig heeft. Want we zouden eigenlijk toch liever hebben dat madam ook wat zou kruipen. ;)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...