Fien en muziek

Zoals geregeld eet Fien 's morgens een boke.
Een paar ochtenden geleden hadden we tijdens 't bokes eten een CD'tje opgezet. Fien vindt muziekjes namelijk leuk.
Nadat ze had gedaan met eten, hield ik me even met iets anders bezig terwijl de dochter in haar stoel bleef zitten.
Na een poosje viel het me op dat ze toch wel heel erg stil was. Even gekeken en bleek dat ze gewoon in haar stoel stillekes zat te luisteren naar de CD "Kapitein Winokio zag 2 beren."
We hebben er met ons tweetjes (Tom en ik) hartelijk om gelachen!
Toen ze hoorde dat we moesten lachen, keek ze even achterom om daarna terug rustig verder te luisteren met blik op oneindig.

Ook de eerste CD van Kapitein Winokio doet het goed bij Fien. Maar waar ze het liefst naar luistert zijn de "48 Vlaamse kinderliedjes" die heel vroeger werden ingezongen door de Tierlantijntjes. 't Is heel simpele muziek, gewone kinderstemmetjes (Vlaamse nogwel - die Hollandse kinderliedjes, daar krijg ik kippenvel van!) met simpele muzikale begeleiding. Niet teveel 'boem-bam' op de achtergrond en dus gemakkelijk om naar te luisteren.Jaja, we zijn er zelf beiden groot mee geworden en nu is 't de beurt aan onze kinderen. De LP (nu CD) heeft zijn diensten al bewezen. ;)
Op 16/11/2006 om 23:57 schreef Tante Lies:
Bestaat dat tegenwoordig ook op CD?
Op 17/11/2006 om 00:06 schreef Pa Tom:
Blijkbaar.
Wij hebben het onze op iTunes gevonden, maar mijn lieveling vertelt me dat ze ook op CD bestaan.
Ter info: ik heb ze ook op plaat van bij ons thuis...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...