Zwemmen

Vrijdag zijn we met ons Fienemie gaan zwemmen. In een groot zwembad. Zo met andere kindjes. Voor de eerste keer.

Na het ontbijt vertrokken we richting Mortsel. Toen ons Fien er nog niet (helemaal) was, gingen we daar ook al zwemmen. 't is een proper en aangenaam zwembad, en eigenlijk niet zo heel ver rijden. We moesten ook nog langs de winkel want gewone pampers in een zwembad is geen goeie combinatie. Wij dus de GB aan de Liersesteenweg in Mortsel binnen. Bleek dat ze daar geen zwempampers hadden, of toch niet in een maat die voor ons Fien pasten. Wij dan maar naar den Delhaize in Kontich geteend (hoewel, bedacht ik me later de GB in het centrum van Mortsel nog dichter was geweest). Da's een vrij grote Delhaize, en als ze het daar niet hadden was de kans klein dat zwempampers voor zo van die kleine kindjes niet bestonden. Maar ja hoor: daar waren ze in voorraad, al waren ze goed verstopt (8 euro voor 12 stuks, jawadde).

Gewapend met pampers wij dus terug naar't zwembad. We trokken ons Fien een zwempamper en een zwempakje (schattig!) aan, en we waren (na onszelf natuurlijk ook omgekleed te hebben) er volledig klaar voor. 't was vakantie, dus 't was lekker druk in het kinderbadje. Maar Fien, die trok zich er niks van aan. Integendeel: haar ogen vielen bijna uit haar kassen van alle beweging die er rondomhaar krioelde (iedereen kent wel de luide drukte van een vol kinderbadje :D). Na een paar minuutjes kijken, begon ze ook wat te pletsen. Ons meisje voelde zich duidelijk in haar nopjes in't bad.

Toen even later een andere mama met kindje-van-ongeveer-dezelfde-leeftijd-als-Fien langsdreef - inclusief opblaasbal - ging ons masjoefel driftig achter de bal aan (voor zover dat kon, want ik had haar stevig vast). Ook de eend die we meehadden was een leuk speelgoedje (maar dat is ook al zo in de tummytub).

Fien is zelfs een paar keer half kopje onder gegaan... Ook al let je erop dat het niet gebeurd, onverwachte bewegingen van andere kinderen en golven in't bad zorgen ervoor dat je het niet kan vermijden, zo hebben we alletwee ontdekt. Maar onze dochter vond het allemaal niet erg. Een beetje hoesten en met de ogen knipperen, en 't was al bijna vergeten.

Na een klein halfuurtje (denk ik, we hebben het niet getimed) was onze badsessie over. 't is zeker voor herhaling vatbaar, want zowel wij als Fien vonden het bijzonder fijn. En vermits we het wel belangrijk vinden dat ze geen schrik krijgt van water en goed leert zwemmen, gaan we zeker nog terug. En ook wel een beetje omdat ons abonnenment begin december vervalt en er nog 4 beurten op staan. :D

Geen foto's van die evenement, maar volgende keer proberen we het wel op de gevoelige plaat vast te leggen...
Op 08/11/2006 om 20:02 schreef Tante Lies:
Als een vis in het water ...
We willen zeker nog eens foto's zien van Fien in badpak!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...