Deugnieterij!

Vandaag werd Fien 31 weken oud. Jaja, we zijn de tel nog niet kwijt geraakt ;).
Ze wordt al aardig groot en ook haar deugnieterij groeit met de dag!

Deze avond bijvoorbeeld zette ik ze in bad (zoals het avondritueel het wil). En ja, het bad is steeds een groot succes! Pletsen in het bad, sabbelen op de bloemetjesthermometer of de badeend.
Ook... badwater drinken. Het washandje hebben we al uit haar badje verbannen. Ze dronk anders bijna het bad leeg wat dikwijls gevolgd werd door overgeven.
Ondertussen is ze een beetje groter, een beetje slimmer, een beetje ondeugender.
Fien het varkentje, durft al wel eens subtiel onderuit zakken zodat ze met haar mondje op waterniveau terecht komt. Dan gaat dat mondje open en verschijnt er een tongeske dat graag dat badwater eens betast. Hap, slik, mondje dicht, water binnen.

Natuurlijk is dat niet de bedoeling. Niks op tegen dat ze het badwater opsabbelt, maar haar maagje kan dat duidelijk niet aan. Overgeven is dan uiteraard ook het laatste wat we ze willen zien doen.
Bij elke poging tot badwater drinken volgde er deze avond dus een kordate "Nee Fien, mag niet!" of "Nee Fien, niet drinken!".
Ons bolleke schrok telkens lichtjes en keek dan verdwaasd op. Met grote ogen bekeek ze me dan. Een afgestreken gezicht van moeke kreeg ze te zien. Maar dat bleek haar niet te beroeren. Een moment later verscheen er een grote glimlach op haar gezicht vergezeld van grote fonkelende deugnietenogen. Helaas... da's een moment waarvoor ik smelt!! :D Ik mocht dan nog zoveel moeite doen om niet te lachen en mijn punt ook met lichaamstaal duidelijk te maken, toch kon ik echt mijn lach niet inhouden.
Eigenlijk was het gewoon vertederend ;).

Ik zal dus zelf nog aardig mijn best moeten doen om ongewenste deugnieterij te 'bestrijden'.
In de klas lukte het me nochtans steeds vrij aardig om niet te lachen bij grappige maar niet tolerante situaties, hopelijk leer ik het bij mijn eigen dochter ook nog. :)
Op 05/11/2007 om 21:08 schreef 4everke:
geefb eens wa tips
:cheers: :$ :P
Om te reageren moet je ingelogd zijn...