Kamp - Warm en zonnig

Als je het weer nu ziet, zou je het niet geloven, maar we hebben geweldig goei weer gehad op kamp. Juli 2006 is dan ook niet voor niks de warmste julimaand ooit geweest, volgens Sabinneke van het weer. Al een geluk waren we al wat aan de temperaturen gewoon, en was al bij al nogal goed draagbaar, die middagtemperatuur van rond de 30°C. We zaten dan ook in de ardennen, en daar is het over het algemeen iets frisser dan in het binnenland.

Vermits het overdag lekker warm was, moesten we niet echt inzitten dat ons Fientje goed ingeduffeld was (een baby pakt nu eenmaal sneller een kou op dan een volwassen mens). Integendeel. Elke dag hebben we ze goed moeten insmeren met zonnemelk, want ook al hielden we ze zoveel mogelijk uit het directe zonlicht, valt het toch niet echt te vermijden. En dus is ons prutske met een mooi kleurtje op hoofd, armen en benen terug naar huis gekomen. Ze had al een mooi kleurtje, maar ze is merkbaar bruiner geworden na die 10 dagen bivak.

En dus was het zomer op kamp, en dat was leuk voor iedereen.
Maar, er was weliswaar die éne dag dat het niet te doen was qua temperatuur. Rond een uur of vier gaf onze babythermometer een vlotte 35,2°C aan:

Waa-rem


Het was voor iedereen té warm. Verscheidene zotten stonden op dat moment te ketting-pannenkoeken-bakken (ze moesten allemaal af zijn tegen het avondeten), maar zelfs voor degenen die gewoon aan't luieren waren was het eigenlijk te laf en heet om iets zinnig te doen. Je krijgt dan zulke taferelen:

Traditionele haardracht


En ook Fientje had last van de warmte die dag (iets waar ze anders vrij goed tegen kan). En dus heeft haar Moeke ze dan maar in't het patattenbad in bad gestopt (dat bad was natuurlijk wel eerst grondig uitgekuist en ontsmet en zo):

In't bad


Dat vond ze wel okee! Lekker verfrist na dit verkwikkende badje is ze de rest van de dag (toegegeven, niet zo héél lang meer) zonder verder morren doorgekomen (buiten dan omdat ze honger had en zo, maar dat telt niet!). Leve het patattenbad van chiro divora dus. ;)
Op 08/08/2006 om 02:15 schreef Tante Lies :
Er zitten hele mooie foto's tussen (op Flickr dan). En waar is de rest van het relaas?

Nog eens ne gelukkige verjaardag hé paps! :cheers:
Op 08/08/2006 om 05:06 schreef Michel en Kim:
Nu lag het uiteraard voor de hand dat ik, gezien de korte traditie, nu pas kwam aandraven met mijn verjaardagswensen hé papa-T :)

Hopelijk heb je gisteren, samen met Katrien en inmiddels toch al semi-grote Fien een aangename verjaardag weten te vieren en dan is op deze day-after, de tijd rijp om je een ... gezond, tof, gezellig nieuw levensjaar te wensen ! :cheers: !

Gelukkige verjaardag Tom,
'k Ben een beetje laat, maar onze computer was gestolen.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...