Een warme week...

Ons Fien is weeral groot geworden vind ik persoonlijk. 't Is niet te doen hoe ze alles en iedereen observeert. Ze begint (eindelijk) ook veel dingen vast te grijpen. Haar handjes zijn nog aan de kleine kant, maar ze doet al aardig haar best. Alles wat ze vast krijgt, wil ze ook graag eens met haar mondje voelen. Niet altijd even evident want soms belanden haar pollekes eerst in haar mond en schiet wat ze vast heeft weg. Dan moet ze met andere woorden opnieuw beginnen.
Ze zit al stevig recht, staat graag op haar benen, spartelt dat het een lieve lust is, vertelt brabbelverhaaltjes in alle toonaarden.
(Dat zitten en staan is uiteraard met de nodige hulp hé.)
En het liefst van al kijkt ons meisje naar de bomen. We schreven het al een paar keer, maar ik moet het toch nog eens bevestigen! Ongelofelijk toch, die hoge bomen met hun wiegende blaadjes. Ons Fien kan er niet genoeg van krijgen.
Spijtig genoeg hebben wij geen bomen op onze koer om naar te kijken :(. Niet zo heel erg natuurlijk. De dreef naar het kasteel Bossenstein hier in Broechem is maar een minuutje of twee stappen verwijderd van ons voordeur. En ja, daar heeft ons Fien het geheel naar haar zin!

Donkere kijkers Koe

Al enkele dagen op rij ga ik er met ons Fien wandelen. Soms vertrek ik met een lastige Fien, maar steevast kom ik met een gelukkig boeleke thuis. Onder de bomen is het lekker fris, toch zeker in de voormiddag met het warme weer van de afgelopen dagen! Fien ligt dan lekker naar boven te turen vanuit haar kinderwagen en ondertussen zing ik liedjes voor haar. Niemand die mij hoort, behalve ons poppemie. Ik geniet er enorm van... die wandelingeskes met ons tweetjes.

Over het warme weer... Ons Fien weet er wel van! Het valt al bij al wel mee hoor, maar slapen in een warme kamer, dat lukt precies niet zo goed. Zodoende ligt ze er deze week al wat later in dan haar gewoonte is. Gelukkig houdt ze wel haar patroon van ongeveer 12u slapen aan. Ge hoort ons dus niet echt klagen. Ja, we hebben er 's avonds wat langer werk mee en een huilende baby te slapen leggen is niet zo evident, maar hopelijk is het met het onweer van vanavond de komende dagen net iets frisser.

Dinsdag trouwens, was het zo warm dat we ons Fien eventjes in haar blootje lieten spelen in haar park. Een dubbelgevouwen moltondoek en twee flanellen doeken moesten bescherming bieden tegen pipi/kaka. Plezier dat ze heeft gemaakt in haar blootje, niet te doen! Zo vrij als een vogeltje lag ze te brabbelen, te lachen en te spartelen. Na een hele tijd was er toch ineens... pipi. Fien maar meegenomen naar haar verzorgingskussen en de natte doeken in de was gedaan.

Bloot in de box

In eerste instantie wilde ik ons Fien een nieuwe pamper aandoen, maar eigenlijk was dat een beetje gek omdat ze toch bijna in bad moest. Met verzorgingskussen en al heb ik ze dan maar even in haar park teruggelegd. Ik zou nog even stofzuigen en Tom zou ze dadelijk in bad zetten.
Dat was natuurlijk buiten den Tom zijn besef van tijd gerekend en buiten ons Fien haar onvoorspelbare darmen. Ineens was 't sputter sputter geblazen in den box en werd ik erbij geroepen. Fien had lekker kaka gedaan en er met haar voeten in aan 't stampen geweest. Tom Fien gewassen en ik den overtrek van 't verzorgingskussen. Succesnummer met een geurtje aan dus.

Woensdag kwamen Kyara, Kyllian en Nathalie nog eens langs. Een leuk bezoekje, fijne babbel en grappig zicht toch, die twee kleine meisjes die amper 14u verschillen in leeftijd. Ze zijn krak hetzelfde en toch zo verschillend!

Kyllian gaat tekenen Fien & Kyara

Deze avond kregen we nog babybezoek. Jim en Kristof, twee ex-collega's van Tom kwamen ons Fien nog eventjes bewonderen.
Weerom kregen we leuke cadeautjes... kartonnen boekjes, een badboekje en bavetjes. Uiteraard hebben we de heren ons Fien nog effe in hun pollen geduwd. Heel lang heeft ze er niet vertoefd, want ons meisje was eigenlijk al moe en begon lastig te doen. Ik heb ze dan maar in haar bedje gelegd wat later niet zo'n succes bleek te zijn. Ze sliep pas om kwart voor negen.

20060706_191216DSC_4118 20060706_191552DSC_4121
Op 07/07/2006 om 20:33 schreef Tante Lies :
Altijd verheugd om zo'n uitgebreid verslag te krijgen en te zien dat moeke, papa en Fien het heel goed stellen. :P

Op 07/07/2006 om 20:59 schreef Papa Tom:
We zijn volgende week heel de week thuis, Lies. Als ge wilt langskomen, dan zijt ge welkom. Dat moeten we toch niet elke keer herhalen? ;)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...