Bokrijk

Vandaag was Katrien jarig. Ze werd 25 jaar, en om dat te vieren wou ze naar Bokrijk. Wij dus iets voor de middag vertrokken richting Limburg. Vermits we 's morgens al wel gegeten hadden, hadden we tegen dat we daar waren al wel serieus terug honger (sja, da's het leven hé. ;)) Dan zijn we maar snel iets gaan eten in een restaurant vlakbij het domein. We hebben ons eens goed laten gaan, en 't was heel lekker (zij vispannetje, ik spareribs, Fien borst), maar de bediening was wel wat traag. Uiteindelijk hebben we er bijna 2 uur gezeten om een voorgerecht en hoofdgerecht (en wat drinken) binnen te spelen. Ons Fien had natuurlijk weer heel wat bekijks (Amai, ze kan al zo goed op haar benen staan en 't is toch zo'n schatje met dat speldje in heur haar). Limburgse gastvrijheid is er wel, maar ze is niet al te snel. :D

Maar goed, dan zijn we naar Bokrijk zelf getrokken, want daarvoor waren we tenslotte gekomen. 't was lang geleden dat ik er nog geweest was, en ik herinner me het als een uitgestrekt domein, maar dat valt dus wel mee. 't weer was goed - niet te warm, niet te veel zon, maar ook niet koud - en ons Fien had het meer dan naar haar zin in haar wieg (namelijk door als een blok in slaap te vallen):

Slaapje doen


En zo zijn we op ons gemak door Bokrijk gestesseld. Het eerste wat we tegenkwamen was een authentiek matchke voetbal vanuit 1906. Inclusief pastoor, champetter, burgemeester, kwaaie boerinnen, kwajongens en een bruine leren bal:

De voetbal en de jongen


't was hilarisch om te zien, om eerlijk te zijn. Na een 10 minuutjes foto's trekken (waarvan de meeste spijtig genoeg mislukt zijn) was de match gedaan en zijn we verder gewandeld. Tot aan een snoepkraam, en daar heb ik Trien dan maar getrakteerd op een zakje smoelentrekkers, waarvan ik zelf gelukkig ook mocht proeven (zuur, maar lekker). Even later zijn we eens een kijkje gaan nemen in een hoeve, en daar aan de praat geraakt met één van de figuranten die er op't domein rondlopen. Een vriendelijke mevrouw, ze heeft ons heel wat uitleg gegeven. Ondertussen weten we waar het spreekwoord "tegen de lamp lopen" vandaan komt. :D Ons fien stond nog buiten te slapen (vlakbij de deur weliswaar), en de mevrouw is ook even komen meekijken. Het is ongelofelijk hoeveel mensen/vrouwen er tegen u een klapke beginnen als ge een baby bijhebt! Bij de volgende hoeve was't van't zelfde:

Katrien, Fien & de MevrouwLachen tegen de madam!


Zoals je kan zien, was deze madam ook dolenthousiast over onze dochter, en ze stelde zelfs voor dat ze ze wel even zou bijhouden terwijl wij de hoeve binnen even bekeken. En ons Fien, die vond dat dus best.
Daarna zijn we verder getrokken tot aan een windmolen, en toen was't tijd voor Fien om een hapje te eten. We hebben ons dan maar onder de molen gezet. Katrien en Fien hielden zich bezig met voeden/gevoed te worden, en ik heb dan nog maar wat foto's getrokken.

Tot het begon te onweren/regenen: ze kapten het water met bakken uit de hemel:

Regelen


Gelukkig duurde het niet te lang, en konden we naar 10 minuutje schuilen terug verder trekken. Het bleef zo wel wat miezeren, maar't bleef warm, dus dat was wel okee (vooral voor Fientje). Onderweg naar "terug naar huis", kwamen we nog kippen tegen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met uw kinderen te leren welke beesten er allemaal zijn, dus zijn we maar even gaan kijken:

Fien, papa en kippen


We waren net de spelletjesnar tegengekomen, en daar hadden we alletwee een koekje gewonnen. Dat kwam dus goed van pas om wat kippen te lokken. Fien vond het geweldig, ze heeft met fascinatie naar de beesten gekeken. Voor herhaling vatbaar.

En tegen dan liep de dag ten einde. Het was voor ons alledrie een fijne dag. Ons meisje heeft het wel even lastig gehad toen we terug thuis waren (maar da's meestal na een dagje uit), maar ondertussen ligt ze al lang in dromenland... En Katrien, awel, die vond haar verjaardag meer dan geslaagd.Op 28/06/2006 om 15:33 schreef Els, zus van Peter TomP:
Gelukkige verjaardag, Katriiiieeeen!! :cheers:
Op 28/06/2006 om 17:49 schreef Katrien:
Danku Els :P
Enkele dagen na het gebeuren ... maar nog nét binnen juni : een retro-actieve gelukkige verjaardag Kat ! 8)

Fijn dat jullie genoten hebben van Bokrijk ! :) Maak er nu een zwoel weekendje van ... met als gevolg ... :D misschien een broertje of zusje voor Fientje ... ? ;)
Op 30/06/2006 om 13:19 schreef Katrien:
Michel, hebt ge iets tegen zevenletterige namen ofwa? :O
Dankuwel voor de verjaardagswensen, maar wat dat broertje of zusje betreft... dat zal nog efkes moeten wachten zenne!! :P
Op 01/07/2006 om 17:15 schreef TomP:
citaat: Het is ongelofelijk hoeveel mensen/vrouwen er tegen u een klapke beginnen als ge een baby bijhebt!

Kan ik Prinses es lenen voor een namiddagje?? :D
vandaag ga ik naar bokrijk, met een ganse groep van begeleid wonen van sint-niklaas. ik hoop dat de weer goden ons goed gezint zijn :cheers:
Om te reageren moet je ingelogd zijn...