Aan zee

Gisteren zijn we naar de zee getrokken. We trekken niet - zoals half België - naar de Vlaamse kust, maar rijden door Zeeland naar een stukje Nederlands strand. Dat heeft twee redenen: de Nederlandse kust is minder toeristisch (geen dijk met hoge flatgebouwen erachter, enkel duinen en zo), en ten tweede zijn daar vrij veel stukken waar ge in uw blote poep aan't strand moogt liggen. We vinden dat namelijk alletwee een pak aangenamer dan met (natte) zwemkledij rond de sjokkelen. En ge wordt er mooi egaal bruin van.

Toch maar een felle zon, eh Fien?
(zoals u ziet doet Fien nog niet mee met de gekte van Moeke en Papa)


Wij dus naar Oostkapelle, een dorpje vlak aan de kust. Da's sinds vorig jaar zo'n beetje onze vaste stek geworden, omdat het wel een fijn strand is.

rijden
(zaten ongeveer bij Domburg, vlak boven de N van N287)


't was zoals u wel weet nogal bloedheet, en we hadden er ook niet beter op gevonden om ineens een strandzeil aan te kopen. Kwestie van ons Fien wat uit de zon en de wind te zetten. Het netto resultaat was dat het achter het zeil nogal serieus bakken was in de zon. Ons meisje zweette dan ook goed, en na een kort slaapje (na de maaltijd) was ze terug wakker. Katrien vond er niet beter op dan het strand zelf als relax voor ons Fien te gebruiken, en een klein putje en een handdoek later zat ze (Fien dan) rustig in haar zetel. 't was een goeie zet, want het zand was lekker fris (zo net onder de enorm hete oppervlakte laag dan hé), en ze kon goed uitzien over de zee. Ze heeft zitten kraaien van plezier, zo plezant vond ze het.

aan zee


Tijdens haar slaapje ervoor zijn we zelf even met ons twee in zee geweest. Fien lag goed te slapen in haar wieg, en we zaten vlakbij de branding op't strand, dus zelfs van in zee hadden we nog een goei zicht op wat er in ons hoekje strand gebeurde. 'k moet zeggen: het water was toch wel friskies! Bepaalde delen van mijn anatomie vonden er niet beter op om spontaan bijna in mijn lijf te kruipen. :D Desalniettemin was het wel een aangename verkoeling na een sessie bakken op't strand.
Toen we na 5 minuutjes of zo terug bij onze dochter kwamen, lag die nog mooi te slapen...

Later hebben we ook nog een sessie "pootjebaden" geprobeerd. Dat was een minder geslaagd experiment. :S Onze dochter vond het koude zeewater maar niks, want zelfs toen ze maar 1 teentje in't water had was't al meteen groot concert. Het experiment was dus nogal snel afgelopen. :$

voetjes in de zee


Uiteindelijk zijn we terug richting huis vertrokken. Het was geen sinecure om met de voiture over't strand te sjezen, maar het is wel gelukt (mits een paar liter zweet). We zijn ook nog even gestopt in't Rivierenhof, waar Onze Vriendenkringtm (of toch een deel van) een namiddag spelletjes had gespeeld. We moesten daar namelijk nog wat vlees in de kuip keuren. Het vlees is goedgekeurd, nog alleen nog hopen dat het aan de haak geslagen wordt. ;)

Met andere woorden: een fijne dag (uitgezonderd van de wachtrijen in de Hubo des ochtends, maar dat is dan weer een ander verhaal)!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...