De gelatenheid van een vader

Ons Fien ligt sinds daarstraks in haar eigen bedje te maffen. Zogezegd uit voorzorg omdat ik teveel lawaai maak met m'n genies (iets waar ik hoegenaamd niks aan kan doen, ik steek het voltijds op het stuifmeel in de lucht). Enfin, het is nu zo.

Maar wat nu vannacht? We kunnen ons prutske toch niet proberen te verplaatsen van Eigen Bed naar Ons Bed, en dan de kans lopen om haar wakker te maken. Dus is voor mij de logische conclusie: laat haar maar liggen waar ze ligt, ze ligt daar goed. We zetten dan de deuren wel wagewijd open zodat we haar horen als ze wakker is (we hebben nog geen babyfoon).

Katrien gaat er iets minder licht over (zie het berichtje hier vlak voor), maar ik heb zo iets van: "'t zal wel gaan zeker?". Een kind is leren loslaten, van in't begin. En dit is een goei begin. ;) Daarbij, ons prutske is al 2 maanden: 't is al een grote meid aan't worden.

En waar ik vooral benieuwd naar ben: wat gaat dat voor onze nachtrust geven, want ergens zit er toch ook in mij een klein twijfeltje van "oei, wat nu?".

Ach ja, live and let learn, of zoiets?
Op 10/05/2006 om 20:47 schreef Tante Lies :
Dit is pas het begin... Wees blij dat het met kleine stapjes gaat. Wat gaan jullie doen als de eerste dag naar school gaat of als ze met haar eerste vriendje afkomt?
Zo kan je inderdaad stellen live en let learn!
Ik kan wel begrijpen wat de papa bedoelt maar ik begrijp ook moeke.

Dikke kus van een trotse tante :P
Als je wil dat uw kinderen met beide voeten op de grond blijven staan moet je stapsgewijs verantwoordelijkheid op hun schouders laden ... en het eerste van dat laatste is nu al zo'n héél klein beetje alleen leren slapen ... :)

Makkelijk zal het wel niet zijn, zo plots een mede-slaapgenootje armer ... maar ben ervan overtuigd dat Fientje nog meermaals het 'grote bed' met een bezoekje kan vereren ;)

En net zoals vorige maand ben ik weer een dag later met mijn felicitaties : Fientje, een gelukkige en gezonde 2 maand én 1 dag-viering ! :cheers:

Tante Lies zal vast nog langskomen met een dikke cadeau onder de arm ... :D ... dus zet je maar schrap kleine meid :O

PS Tommie : puik terraswerk ! En de BBQ is den ... ? En dat was dien dag toch vanaf 18u30 hé ? ^_^

PS Kat : veel sterkte met het eerste loslaat-manoeuvre'tje :ween:

Beste groetjes aan elke passerende blog-gangster 8)
Ze heeft vannacht al terug in ons bed geslapen hoor. 't was ook niet de bedoeling dat ze nu elke nacht in haar bedje zou slapen; ze was gewoon in slaap gevallen in haar eigen bed, en vandaar. ;)
Dat heet dan 'schoon rond de BBQ praten' ... ;) ;)

Dit weekendje is Fientje dan weer voor de eerste keer in haar prille bestaan te gast in de Ardennen en vertoeft ze in een Ardeens beddeke :D

Kook ze dit weekend ! :O (die chirokost welteverstaan ^_^ )

Om te reageren moet je ingelogd zijn...