Koer kuisen

Nu dat de lente in het land is, werd het hoogtijd dat we de koer ("het terras") eens onder handen namen. Tenslotte is het wel een fijne plaats om te vertoeven als't goei weer is. Maar na een lange winter was ze dus wel aan een grote kuisbeurt toe. De heren Tui en Sander hadden de tafels al onderhanden genomen, maar nu moest de rest nog gebeuren.

En daarvoor was ik wat zwaar materiaal gaan halen: een heuse hogedrukreininger. Het geheel was behoorlijk vuil, en uit ervaring wisten we dat er genoeg kattenhaar aan de grond hing om er een 3de kat van te maken. En tussen de klinkers was ondertussen al een kolonie mos gegroeid. Vorig jaar hadden we dat nog met de schuurborstel en een lepelke gedaan (don't ask!), maar dat gingen we dus nu beter doen. Ik dus aan't werk getoogd:

Begonnen met 't gekuis

Begonnen tegen de muur, en zo naar de andere muur toegewerkt. Het verschil was aanzienlijk:
Verschil
(links: toestand voor, rechts: toestand na)

Enfin, na een hele voormiddag en een halve namiddag zwoegen, was de koer eindelijk proper. 't heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad om het laatste stukje proper te krijgen... Door het vele water en zand was de afloop verstopt. Die liep al niet goed door, maar het moddergeweld had er niet echt goed aan gedaan. En dus kon meneer scheppen om via een ander putje af te wateren...

Scheppen Vuil voeten

Oh ja, ge wordt daar dus zelf behoorlijk vuil van. ;)
Maar ons koer is terug stralend proper... 't is veel aangenamer om er nu te vertoeven, en zelfs de katten vinden het nu veel fijner om "buiten" te zitten (ipv in hun kot te hokken)!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...