Kind & Gezin: op control!

Vandaag moesten we terug naar Kind & Gezin, voor controle dus. Den dokter ging ons Fien eens helemaal binnenstebuiten keren om te zien of't wel een flinke is.

Zo'n consultatiebezoek gaat blijkbaar in 3 stappen:

  1. Wegen en Meten

  2. De Verpleegster

  3. De Dokter

En dan is't terug naar huis.

Ons Fien weegt ondertussen al bijna 4kg: 3kg940 om precies te zijn. En ze is ondertussen ook al een kleine 4cm gegroeid en is dus nu 52cm lang. Een grote meid al.

Bij de verpleegster hebben we dan nog wat raad en zo kunnen vragen. Blijkbaar mogen we het haar niet te gewoon maken om altijd "bij ons" in slaap te vallen, want dat maakt het later allemaal wat moeilijker. Voorlopig kan het geen kwaad ('t is pas rond 6 maand dat ze beginnen door te hebben dat ze hun ouders daar mee kunnen hebben zitten), maar het kan dus geen kwaad om er op tijd mee te beginnen. Voor de rest was alles in orde, de Mevrau (dezelfde van de vorige keren is dat) was enthousiast. ;)

En dan bij de dokter: ook daar was alles okee. Reflexen goed, hoofdomtrek okee, en qua groei zit ons Fientje perfect op haar curves. De dokter vond zelfs dat het een sterke was (ze kan haar hoofd al vrij goed rechthouden). Over het kots-incident van gisteren moesten we ons niet echt veel zorgen maken: "een slecht daggeske, da kan iedereen overkomen".

Luisteren Rechtzitten

Madam heeft onderwijl bijna geen kik gegeven. Er waren andere kindjes die het een pak minder plezant vonden, aan hun gehuil te horen. (Grappig ook om te horen dat elk kindje echt helemaal anders weent.)

Enniweei, het verdict... Fien op 5 weken: goedgekeurd.
Op 18/04/2006 om 23:15 schreef Tante Lies:
Ze ziet er rond en gezond uit. En vooral een gekke, gelukkige baby!
Op 18/04/2006 om 23:18 schreef De Paps:
Ah ja, het is een dochter van haar vader, hé. :D
Liesje ...

Nu je met een gerust hartje kan constateren dat Fientje in goede handen is ... kunnen jij en Steffie er misschien voor zorgen dat Kim en ikzelf niet langer met onze, tot op heden nog onaangesproken, lading appel-banaan-thee blijven zitten ... om jullie een warm onthaal te bezorgen bij jullie mededeling dat de stamboom nog verder zal uitbreiden ... 8)

*Off-topic* : hoe zit dat met dat eigenlijk met het uitspreiden van je culinaire talenten ... intussen wederom enkele maanden (!) geleden dat onze smaakpapillen nog eens gestreeld werden door ... frietjes van frituur 'De Metro' ;) */off-topic*

Het meest aangename element is om intussentijd te mogen lezen dat Fientje het meer dan wel stelt ! :cheers: :cheers:

Op naar de dag van ... morgen ! :geeuw:
Op 19/04/2006 om 17:25 schreef De Paps:
Frituur "De Metro"? :|
Op 19/04/2006 om 18:02 schreef Michel:
Yep, de frituur in de buurt van Lies en Steffen :$

Lies, trakteer je broer eens op frieten :D
Om te reageren moet je ingelogd zijn...