Snottebellen

Vandenacht had ons Fientje wat last van snottebellen. We konden het goed horen wanneer ze aan de borst dronk: er zat wat vast vanachter in haar keel/neusholte.

Gelukkig hadden we gisteren in de Pistache ons verstand laten spreken en een neuspeertje gekocht. Om de snottebellen uit de neus te zuigen, want kleine mensjes kunnen hun neius nog niet zo goed snuiten (om niet niet te zeggen, eigenlijk). Maar goed, wij dus aan het werk getoogd met het neuspeertje.

Snottebellen kuisen

Eerst wat fysiologisch water in de neus gespoten om alles wat beter te doen schuiven, en dan maar opzuigen met het peertje. Leuk is anders, want ons Fien vond het echt maar niks, en heeft dus haar klep goed opengezet. Maar eens er toch wel een serieuze snottebel was tevoorschijn gekomen, en we ze wat hadden gekalmeerd was het terug allemaal in orde en kon madam terug goed en deftig eten (en daarna wat slapen).

Toch wel handig, zo'n ding. ;)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...